Perussuomalaiset nuoret käynnistivät "sukupuolikampanjan" - Setan verkkosivuilla ruoditaan kampanjaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 29

Perussuomalaiset Nuoret käynnisti torstaina #tyttö_poika -sukupuolikampanjan, jolla pyritään vastustamaan "sukupuolineutraalin yhteiskunnan ideaa" ja "feminismin pyrkimyksiä kyseenalaistaa sukupuolet". Kampanjaan kuuluu esimerkiksi tyttö- ja poika-teksteillä varustetut lippalakit. Setan nuorisotoimikunnan jäsen Joonas Kinnunen ruotii Setan sivuilla julkaistussa blogikirjoituksessa PS-nuorten kampanjaa ja oikoo tiedotteessa olevia sukupuolisuuteen liittyviä virheitä.

PS-nuorten tiedotteen mukaan "sukupuolineutraalin yhteiskunnan idea lähtee siitä valheesta, että sukupuolten välillä ei olisi eroja ja että tyttöjen ja poikien pitäisi olla kiinnostuneita samoista asioista". Samalla kritisoidaan sukupuolikiintiöitä. Järjestön mukaan "sukupuolia on kaksi, eikä sitä voi muuttaa kuvittelemalla" ja sen mielestä "sukupuolten kyseenalaistaminen" hämmentää nuoria.

PS-nuorten kampanjaa Setan verkkosivulla kommentoiva Kinnunen kuitenkin näkee kampanjan kohteen olkiukkona.

- Sukupuolineutraalia yhteiskuntaa vaativa taho jää tosin hämärän peittoon. Epäselväksi jää myös, kenen mielestä sukupuolten välillä ei ole eroja tai kenen mielestä tyttöjen ja poikien “täytyy” olla kiinnostuneita samoista asioista. Viitteitä tai lähteitä ei tiedotteessa mainita, kirjoittaa Kinnunen.

Kinnunen pitää vastuuttomana transnuorten olemassaolon ohittamista mututuntumalla tai populismilla. Hän toteaa, että varsinkin nuorisojärjestön tulisi olla tietoinen nuorten moninaisuudesta ja eri ryhmiin kuuluvien nuorten alttiudesta kokea syrjintää. Kinnunen kritisoi PS-nuorten varapuheenjohtajan tapaa luokitella sukupuolia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Luokittelu kahteen erilaiseen sukupuoleen on hyvin selkeä ja määrittyy suoraan geeneistämme. Kaikki meistä ovat yksilöitä, mutta viimeistään perimä kertoo, kumpaa sukupuolta olemme. Saamme isältä joko Y- tai X-kromosomin sekä äidiltä X-kromosomin. Näitä XY- tai XX-rakennuspalikoitaan ei kukaan ihminen voi kieltää eikä muuttaa, vaikka leikkauttaisi ulkoista olemustaan plastiikkakirurgian avulla millaiseksi tahansa, toteaa PS-nuorten tiedotteessa biotekniikkaa opiskeleva varapuheenjohtaja Tiina Palovuori.

Kinnunen kirjoittaa Setan sivuilla, että sukupuoli ei kuitenkaan ole yksiselitteisesti genitaaleissa, geeneissä tai kromosomeissa, ja valtavan suuri osa sukupuolta on korvien välissä.

- Miksi Tiina Palovuori ei ole perehtynyt edes alkeellisimpaan sukupuolen moninaisuutta koskevaan keskusteluun? Miksi tiedotteessa puhutaan halventavasti plastiikkakirurgiasta, kun sukupuolen korjausprosessista on löydettävissä helposti tietoa? Miksi kaikki palautetaan tietoisesti kromosomeihin, kun erilaiset kromosomivariaatiot ovat todellisia? Jätetäänkö intersukupuoliset tietoisesti mainitsematta? ihmettelee Kinnunen kirjoituksessaan Setan verkkosivulla.

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen käsittelee kommentissaan sukupuolten eroja koulumaailmassa. Hän vaatii sukupuolten erojen huomioimista kouluopetuksessa.

Kinnunen hämmästelee vastakkaisiksi oletettujen sukupuolien hyvin etuoikeutetusta asemasta kumpuavan konservatiivisen puolustuspuheen vihamielisyyttä, ja kutsuu Tynkkysen ja Palovuoren vierailulle Setaan kuulemaan sateenkaarinuorten tilanteesta Suomessa. Kinnunen muistuttaa oikean keskustelun voivan alkaa vasta, kun faktat ovat kunnossa.

PS-nuorten kampanja on herättänyt kriittisiä äänenpainoja laajemminkin.

Seta: Itsensä kieltämisen sijaan jokainen voi olla ylpeästi sitä, mitä on
PS-nuoret: Perussuomalaiset Nuoret aloittaa tänään #tyttö_poika -sukupuolikampanjan

29 kommenttia

Suomessa tytön tunnistaa "tyttö"-lippis päässään, ja poijan "poika"-lippiksestä, kun tuulipuvun värilläkään ei ole enää väliä. Ai niin, onhan toki alapäässäkin eroja. Myynnissä on varmuuden vuoksi “Seuraavalle hillotolpalle”-alushousuja - tytöille ja pojille omansa.

Kommenttia muokattu: 25.02.2016 klo 15:34
Eikö tytöille olisi kuitenkin pitänyt miettiä jotain tyttö-standardiin paremmin soveltuvaa päähinettä. Lippishän on pojankoltiaisten asuste.