USA: Yli kaksi kolmesta kannattaa hlbti-vähemmistöjä syrjinnältä suojaavaa lainsäädäntöä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Selvityksen mukaan 71 prosenttia kannattaa hlbti-vähemmistöjä syrjinnältä työelämässä, asumisessa ja palvelujen saamisessa suojaavan lainsäädännön luomista. Vastustajia oli 25 prosenttia.

Selvitystä varten haastateltiin maanlaajuisesti 42 000 henkilöä vuoden 2015 toukokuun ja vuodenvaihteen välisenä aikana.

Vastaajista 59 prosenttia oli sitä mieltä, että pienyrittäjilläkään ei pidä olla oikeutta kieltäytyä uskonnollisin perustein palvelemsta samaa sukupuolta oleviea pareja. Vaikka luvut vaihtelivat osavaltioittain ja alueittain, ei missään osavaltiossa tai kaupunkiseudulla ollut enemmistöä, joka sallisi uskonnollisperustaisen kieltäytymisen palvelun tarjoamisesta.

28 Yhdysvaltojen osavaltiossa ei ole voimassa hlbti-vähemmistöjä syrjinnältä suojaavaa lainsääädntöä.

Kanta samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeuteen on pysynyt tasaisena korkeimman oikeuden kesällä 2015 tekemän päätöksen jälkeen: kannattajia on selvityksen mukaan 53 prosenttia ja vastustajia 37 prosenttia asukkaista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tasa-arvoisen avioliittolainsääädännön kannatus on suurinta nuorimmissa ikäryhmissä. Noin 60 ikävuoteen asti kannattajia on enemmän kuin vastustajia ja 70-vuotiaista lähtien vastustajien määrä ylittää kannattajien määrän, kasvaen vastaajan ikävuosien lisääntyessä.

Public Religion Reseearch Institute: News Release | Landmark Survey Finds Broad Support for LGBT Nondiscrimination Laws, Opposition to Religious Exemptions
Gay Star News: Over 70% of US support an Equality Act to protect LGBT people
Public Religion Reseearch Institute: Survey | Beyond Same-sex Marriage: Attitudes on LGBT Nondiscrimination Laws and Religious Exemptions from the 2015 American Values Atlas

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!