Riika: Ystävänpäivänä samaa sukupuolta oleva parikin voi maksaa bussimatkansa suutelemalla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Latvian pääkaupunki Riika

Latvian pääkaupungissa Riiassa pariskunnat voivat maksaa bussimatkansa ystävänpäivänä suutelemalla. Edellisvuonna näin teki lähes 800 paria.

Aluksi mahdollisuus luvattiin vain heteropareille, mutta lopulta kaupungin julkista minibussi-liikennettä alihankintana hoitava Rigas Mikroautobusu Satiksme (RMS) taipui hyväksymään myös homoparit, kun paikallisen hlbti-järjestö Mozaīka oli nostanut asiasta metelin.

- Tempaus on lahjamme riikalaisille kaikkein romanttisimpana merkkipäivänä, ystävänpäivänä, sanoi RMS:n kaupallinen johtaja Vitalijs Komars.

- Tempaus on tarkoitettu tukemaan vain perinteisiä suhteita, sanoi puolestaan RMS:n tiedottaja Maija Lazdiņa TVNET:lle.

Mozaīka totesi tempauksen olevan laiton, koska se syrjii ihmisiä seksuaalisen suuntautuneisuuden ja sukupuolen perusteella. Järjestö viittasi Euroopan ihmisoikeussopimuksen 8. ja 14. artiklaan. Järjestö otti esiin myös maan kuluttajasuojalain: Latviassa on enemmän naisia kuin miehiä, joten naiset joutuisivat väärinkohdelluiksi. Mozaīka kääntyi asiassa myös Latvian oikeusasiamiehen puoleen.

- Tällaisia tapauksia, joissa ryrjinnän näkee paljain silmin, ei voi enää painaa villaisella, sanoi Mozaīka-järjestöä johtava Kristīne Garina.

Asiasta nousseen metelin jälkeen liikennöintiä hoitava yritys ilmoitti tarjouksen koskevan myös homopareja.

PinkNews: Riga changes policy, will now allow gay couples free bus travel on Valentine´s
LSM.LV: LGBT group angry over «kisses as bus fare» on Valentine´s
´Mozaīka´ vēršas pie Tiesībsarga saistībā ar ´Rīgas mikroautobusu satiksme´ diskriminējošo Valentīna dienas akciju

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • -_-
  • 17.2.2016, 20.32
Baltian maista ainoa sivistynyt yhteiskunta on Viro. Latvia ja varsinkin Liettua ovat asenneilmpariiltään samaa primitiivistä Itä-Euroopan kehitysmaiden joukkoa kuin Valko-Venäjä tai Venäjä. Vain EU on tuonut ripauksen ihmisoikeuksia Latviaan ja Liettuaankin.