Avioliittolain liitännäislait toiseen käsittelyyn tiistaina 16.2.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Hallituksen esitys eduskunnalle eräiksi avioliittolain muutoksen edellyttämiksi lainmuutoksiksi on eduskunnan toisessa käsittelyssä tiistain kello 14 alkavassa täysistunnossa. Asia käy ilmi eduskunnan päiväjärjestyksestä. Täysistunto on katsottavissa suorana verkkolähetyksenä.

Eduskunnan täysistunto keskusteli ensimmäisessä käsittelyssä liitännäislaeista keskiviikon täysistunnossa kolmen tunnin ajan.

Esityksessä ehdotetaan muutettaviksi avioliittolakia, rekisteröidystä parisuhteesta annettua lakia, väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista annettua lakia, transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annettua lakia, uskonnonvapauslakia ja hedelmöityshoidoista annettua lakia.

Lakivaliokunnan mietintöön sisältyy Antero Laukkasen (kd) ja Laura Huhtasaaren (ps) hylkäysehdotuksen sisältävä vastalause.

Toisessa käsittelyssä päätetään lakiehdotuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä, eli sen sisältöön ei tässä vaiheessa enää puututa. Toinen käsittely voi tapahtua aikaisintaan kolmen päivän kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Käsittelyn pohjana on lakiehdotuksen sisällön osalta ensimmäisessä käsittelyssä hyväksytty lakiteksti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nyt käsiteltävänä oleva paketti ei sisällä muutoksia sosiaaliturvaetuuksia tai sosiaali- ja terveyspalveluita koskevaan lainsäädäntöön, vaan niiden osalta tarvittavat muutokset valmistellaan ja käsitellään erillisenä pakettina.

Avioliittolain uudistus tulee voimaan 1. maaliskuuta 2017.

www.eduskunta.fi
Avioliittolain uudistuksen liitännäislait ensimmäisessä käsittelyssä eduskunnassa
Lakivaliokunta antoi perjantaina mietintönsä avioliittolain liitännäislaeista

1 kommenttia