Portugalin parlamentti jyräsi presidentin kieltäytymisen homoparien adoptio-oikeuden hyväksymisestä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Portugalin parlamentti kumosi keskiviikkona presidentin yrityksen estää parlamentin marraskuussa hyväksymä samaa sukupuolta olevien parien ulkoisen adoptio-oikeuden voimaantulo.

Päätöksen takana ovat vasemmistopuolueet.

Virkakautensa maaliskuun lopussa päättävä presidentti Aníbal Cavaco Silva katsoi, että asiasta ei käyty riittävää keskustelua. Silva katsoi myös adoptio-oikeuden olevan lapsen edun vastaista. Silvan tiedetään olleen vastaan vastaan samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuttakin.

Parlamentin 230 jäsenestä 137 äänesti sen puolesta, että presidentin on allekirjoitettava laki. Lain mukaan presidentillä on siihen aikaa kahdeksan päivää.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Portugalissa samaa sukupuolta olevat saivat avioliitto-oikeuden vuonna 2010, mutta adoptio rajattiin vain heteropareille. Sisäinen adoptio hyväksyttiin keväällä 2013.

Reuters: Portugal parliament overturns veto on adoption by gay couples
Portugalin presidentti torppasi lain samaa sukupuolta olevien parien ulkoisesta adoptiosta

1 kommenttia

Sehän meni paremmin kuin arveltiin. Cavaco Silva jää Portugalin historiaan presidenttinä, jonka yli parlamentti käveli kaksi kertaa, sillä parlamentti pani voimaan myös presidentin torppaaman aborttilain parannuksen, joka antaa naisille oikeuden kehoonsa.
http://www.rtp.pt/noticias/politica/parlamento-confirma-leis-vetadas-por-cavaco-sobre-ivg-e-adocao-por-casais-homossexuais_a895040
Eräs Jorge Bergoglio Vatikaanissa ei nyt tykkää, mikä sekin ilahduttaa suuresti.