Tasa-arvoisen avioliittolain vastustaminen kristillisdemokraattien kärkihankkeita

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 8

Yle kartoitti eduskuntapuolueiden "kärkihankkeita". Turvapaikkakysymys ja työmarkkinasopu nousivat esiin kaikissa puolueissa, mutta KD nosti esiin avioliittolain liitännäislakeihin puuttumisen ja tasa-arvoista avioliittoa vastustavan kansalaisaloitteen.

KD haluaa avioliitolain uudistuksen ns. liitännäislait, kuten adoptiolain, vielä arvioitavaksi. KD:n piiristä vaaditaan, että lapsilla olisi ensisijaisesti oikeus äitiin ja isään.

- Pyrimme suojelemaan perinteistä miehen ja naisen välistä avioliittoa sen hajottamiselta, sanoo Ylelle kristillisdemokraattien Peter Östman.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Avioliittolain uudistus ei kuitenkaan muuta lasten ja vanhempien juridisia suhteita, koska avioliittolailla säädetään vain kahden aikuisten välistä suhdetta. Lakiuudistuksen astuttua voimaan 1.3.2017 myös samaa sukupuolta olevat parit voivat hakea adoptiota pariskuntana.

Yle: Ideologiat tiskiin – tässä eduskuntaryhmien todelliset kevään ´kärkihankkeet´ avioliittolaista perustuloon
Miksi adoptiokysymys hiertää avioliittolain uudistuksessa?
Räsänen panee toivonsa seuraaviin vaaleihin ja hallitukseen - ´Voidaan kumota´

8 kommenttia

Se on sitä "lähimmäisenrakkauta" kristillisimmillään.

Räsäsestä oli uutinen äskettäin lehdessä, että nuorena hänet oli yritetty raiskata. Joku kantasuomalainen nuorukainen oli retuuttanut hänet pusikkoon teini-iässä, mutta hän oli päässyt rimpuilemalla karkuun kuitenkin. Hän ei ollut tehnyt asiasta ilmoitusta silloin, mutta oli kuulmemma nyttemmin puhunut asiassa tyttäriensä kanssa. Asia tuli esille kuulemma Eduskunnan verkostoissa kun osallistujilta oli kysytty, ovatko he törmänneet seksuaaliseen ahdisteluun ja Päivi oli avautunut asiasta.

Eli heteroseksuaalisuus oli yrittänyt jopa raiskata hänet, mutta silti hän on pannut tarmonsa homorakkauden vastustamiseen.

Tosin kd:ssä ne änkyrämiehet taitavat olla niitä pääpiruja.

Kommenttia muokattu: 10.02.2016 klo 16:13
– Pyrimme suojelemaan perinteistä miehen ja naisen välistä avioliittoa sen hajottamiselta, perustelee KD:n Peter Östman.

Östmanin höperehtiminen lisääntyy vuosi vuodelta. Puolueensa fanaatikkosiipeen kuuluvaa Sari Tanusta kaihertaa myös suunnattomasti, ettei eduskunta toimikaan muinaisten kamelikuskien leirinuotioturinoiden mukaan, vaan kunnioittaa sekä naisten että homojen kansalais- ja ihmisoikeuksia. Onneksi Suomi on edistynyt niin pitkälle, että jossain rinnakkaismaailmassa elävät östmanit ja tanukset eivät päätä ihmisoikeusasioista.