Rovaniemen Arctic Pride kasvaa koko viikon kulttuuritapahtumaksi

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Arctic Pride järjestetään Rovaniemellä 22.-28. helmikuuta.

Suomen pohjoisin pride-tapahtuma, Arctic Pride järjestetään Rovaniemellä 22.-28. helmikuuta. Arctic Pride toteutetaan tänä vuonna neljättä kertaa. Samaan aikaan Rovaniemellä järjestetään nyt myös Arctic Design Week.

Viikolla ohjelmistossa nähdään muun muassa Suvi Westin ohjaama dokumentti Sparrooabbán (Minä ja pikkusiskoni), transihmisten asemaa käsittelevä seminaari ja moninaisuudesta kertova satutunti. Perjantaina 26.2. avataan Queer - Vinoja kuvia taidenäyttely, ajetaan mikroautoilla jäällä ja nautitaan stand up komiikasta Jamie MacDonaldin ja Joel Hermannin tähdittämänä.

Lauantaina 27.2. järjestään pride-kulkue, ja sen jälkeen ulkorieha. Riehaa vietetään Ounasvaaran hiihtokeskuksessa. Karhumiehet pääsevät Kemijoen rannassa sijaitsevaan arktiseen rantasaunaan. Pääjuhlaa vietetään Alvar Aallon suunnittelemassa Lappia-talossa ja sitä tähdittävät drag-artisti Jukka K, burlesque-ryhmä Midnight Sun Burlesque, oululainen artisti Nelli Milan sekä kansainväliset DJ:t Aamyko Iddiols (Lontoo) ja Tatu V (Madrid).

Sunnuntain Kirjakahvilassa kuullaan Matti Kaarlejärven runonlausuntaa Edit Södergranin ja Timo K. Mukan teksteihin pohjautuvista teoksista. Rovaniemen Seurakunta järjestää Sateenkaarihartauden ja lappilaisia makuja pääsee maistelemaan brunssille.

Arctic Pride -tapahtuman yhteydessä huipentuu myös kolmen maan koulutushanke Chasing the Rainbow.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helmikuun 19. päivään asti etsitään myös vuoden lappilaista tasa-arvotekoa. Kyse on Rovaniemen seta ry:n järjestämästä kilpailusta, jonka tavoitteena on nostaa esiin yhdenvertaisuutta edistäviä tekoja, ihmisiä ja tahoja. Kilpailun tavoitteena on edistää seksuaalista- ja sukupuolista tasa-arvoa ja ihmisten hyvinvointia.

Arctic Pride -tapahtuman järjestää Rovaniemen Seta ry. Vuonna 2015 viikonlopun mittainen tapahtumakokonaisuus keräsi 1 500 kävijää. Tänä vuonna tapahtumia on pitkin viikkoa ja kävijöitä odotetaan yli 2 000.

Nelli Milan
Aamyko Iddiols
Tatu V

www.arcticpride.fi
Arctic Pride Facebookissa
Kolmen maan sateenkaari-nuorisohanke huipentuu talvella Rovaniemellä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!