ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kolmen maan sateenkaari-nuorisohanke huipentuu talvella Rovaniemellä

Sami Mollgren • 19.12.2015 10:52 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Kuva: Riika 6/2015 / Chasing the Rainbow
Kolmen maan koulutushanke Chasing the Rainbow huipentuu Rovaniemellä, helmikuun lopussa järjestettävän Arctic Pride -tapahtuman yhteydessä.

Chasing the Rainbow on Suomen, Latvian ja Irlannin nuorten yhteinen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöhanke. Sen perusideana on tutustuttaa osallistuvia nuoria eri maiden hlbtiq-yhteisöihin ja niiden toimintaan. Kolmen maan käytännöt ja vähemmistöjen yhteiskunnallinen näkyvyys ja asema ovat hyvin erilaisia. Hankkeen toivotaan lisäävän nuorten tietoisuutta käsitellyistä aiheista ja edistävän aktiivista toimimista ihmisoikeus- ja vähemmistökysymyksissä.

- Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asemaa ja näkyvyyttä sekä ihmisoikeuksien toteutumista pohtivassa kokonaisuudessa on saatu jo hyviä identiteettiä vahvistavia kokemuksia Riiassa ja Irlannin Breyssä. Rovaniemellä ovet avataan myös muille eurooppalaisille nuorille.

Hankkeen piiristä kerrotaan, että Latviassa ei käydä julkista keskustelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä, mutta siitä huolimatta maan pääkaupungissa Riiassa keskustelu oli avointa ja monipuolista. Riian koulutusjakso oli kesäkuussa järjestetyn Euro Pride 2015 -tapahtuman yhteydessä. Erityisenä aiheena olivat ihmisoikeudet, ja nuoria kannustettiin aktiiviseen ihmisoikeustyöhön.

Irlannin Breyssä puolestaan jatkettiin Riiassa käynnistettyä The Humans of Rainbow Exhibition -valokuvanäyttelyä. Siinä koulutuksessa mukana olevat olivat omilla kasvoillaan kertomassa vähemmistöön kuuluvien maailmasta.

Kolmiosaisen koulutuksen Rovaniemellä järjestettävään viimeiseen jaksoon on mahdollisuus hakea 27. joulukuuta 2015 jatkuvassa avoimessa haussa. Rovaniemellä on määrä koota ja jalostaa Riian ja Breyn aikana hankittua tietotaitoa. Samalla osanottajat voivat suunnitella mm. työpajoja Arctic Priden ajalle.

Chasing the Rainbow – Activism and Equality for LGBT Young People järjestetään 24.2. – 1.3.2016 Rovaniemellä. Koulutus rahoitetaan EU:n Erasmus+ Youth in Action -ohjelman kautta.

Rovaniemen 22.-28.2.2016 järjestettävän Arctic Pride ´16 -tapahtuman ohjelmassa on luvassa mm. elokuvia, esityksiä, keskustelutilaisuuksia, liikuntaa, bileitä ja sateenkaari-hartaus.

Kuva: Riika 6/2015 / Chasing the Rainbow
Kuva: Riika 6/2015 / Chasing the Rainbow

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy