Drag-bingo veti yleisöä matkamessujen Pink Island -osastolle

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 1
Helsingin Matkamessujen Pink Islandilla lauantaina järjestetyt drag-bingot houkuttelivat yleisöä runsain mitoin seuraamaan hetkittäin räävittömyyden rajoille yltänyttä sanailua.

Helsingin Messukeskuksessa 21.-24. tammikuuta järjestettävillä Matkamessuilla matkailua hlbti-kohderyhmälle esittelevällä Pink Island -teema-alueella on vierailtu vilkkaasti.

Yli messuhallin näkyvän sateenkaarilipun ja vaaleanpunaisen Pink Island -mainostornin juurella sijaitsevalla teema-alueilla ovat esillä kesällä 2016 järjestettävät Helsinki Pride 2016- ja Eurogames Helsinki 2016 -tapahtumat. Infotiskillä on myös mahdollista jättää kannatusilmoituksensa vireillä olevaan Äitiyslaki-kansalaisaloitteeseen.

Pink Islandilla on mahdollisuus myös pysähtyä levähtämään lasillisen äärelle sateenkaarenvärisillä yksityiskohdilla koristettuun shampanjabaariin.

Torstaina ammattilais- ja lehdistöpäivänä Pink Island -alueen avajaisissa olivat puhumassa Jenny Taipale Visit Helsingistä, Anssi Partanen Finnairilta, Marco Simonen Matkamessuilta. Avajaistapahtuman juonsi drag-artisti Mega-Paula, joka oli paikalla Pink Islandilla torstaina ja perjantaina.

Matkamessujen ammattilais- ja lehdistöpäivänä oli esillä myös hlbti-vähemmistöjen ostovoima ja matkailu. Toolbox Travelin Kari Halonen piti puheenvuoron "vaaleanpunaisesta eurosta" ja hlbt-ystävällisistä matkailukohteista. Perjantaina Out Now Constultingin Hanna Muonionvaara kertoi viidestä keinosta lyödä itsensä läpi lgbt-markkinoilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lauantaina Pink Islandilla järjestetyt drag-artisti Kalkkunan vetämät drag-bingot vetivät tungokseen asti yleisöä osastolle. Bingoa on vuorossa vielä sunnuntaina.

Sunnuntaina on myös mahdollista kysellä tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön liitännäislakien etenemisestä eduskunnassa, kun eduskunnan hlbti-verkostoon kuuluva kansanedustaja Sari Multala (kok) vierailee Pink Island -osastolla.

Vuoden 2016 Matkamessuilla esillä myös sateenkaarinäkökulma
Matkamessut: Pink Island

1 kommenttia

Jälleen kerran näen tällaisen läsnäolon sekä yhdenvertaisuutta ja avoimuutta edistävänä toimintana että indikaattoreina avoimuuden ja yhdenvertaisuuden lisääntymisestä. Hyvä juttu.