Intialainen transnaisista koostuva yhtye nostaa ensisinglensä myötä esiin hijrat

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
6 Pack Band (kuva: Youtube)

Intian ensimmäinen transsukupuolisista naisista koostuva popyhtye julkaisi ensisinglensä ja siihen liittyvän videon. Hum Hain Happy on Bollywood-vaikutteinen cover Pharrell Williamsin vuoden 2013 hitistä Happy.

Videosta kertoo PinkNews.

Mumbaista kotoisin oleva 6 Pack Band laulaa englannin ja hidin sekoituksella. Ryhmään hakijoita oli kaikkiaan 200, ja heistä kuusi valittiin mukaan koe-esiintymisten perusteella.


Videon alun lyhyessä puheosuudessa kerrotaan ns. kolmannen sukupuolen - hijra-vähemmistön - asemasta: “Useimpien välttämä, joidenkin hyväksymä, kaikkien väärinymmärtämä”, sanoo Bollywood-näyttelijä Anushka Sharma, ja jatkaa “Intiassa hijra-yhteisö on miltei maanpaossa. Seisomassa liikennevaloissa epäonnistuttuaan sulautumaan. Toivoessaan hieman ystävällisyyttä ja ehkä hymyä. Saamatta kumpaakaan, he yrittävät leuka pystyssä löytää keinon olla onnellisia”.

Ryhmältä on tulossa kuuden kappaleen EP musiikkivideoineen.

Mukana on myös Sonu Nigam, joka on yksi maan suosituimmista artisteista. Hän pitää kunniana päästä mukaan, ja uskoo projektin olevan viihdeteollisuuden kannalta merkittävän.

Intiassa ja monissa muissa eteläaasialaisissa kulttuureissa hijra-käsite viittaa ns. kolmanteen sukupuoleen. Hijrat eivät ole miehiä eivätkä naisia, länsimaisen luokittelun mukaan usein eunukkeja, transvestiitteja tai intersukupuolisia. Aiemmin hijrat olivat arvostettuja, mutta Britannian siirtomaavallan myötä heidän asemansa heikkeni, ja vähemmistö joutui yhteiskunnan marginaaliin. Viime vuosina hijrojen asemaa on monissa alueen valtioissa pyritty parantamaan.

PinkNews: India’s first trans band release Bollywood cover of Pharrell’s Happy (VIDEO)
Wikipedia: Hijra

1 kommenttia

Hieno juttu heille.

Sitten vielä kun esille mukaan saadaa myös trans-mies-hijrat,
mutta tuolla ehkä kaikkein vaikeinta on naisen kropalla syntyneillä trans-ihmisillä.

Kommenttia muokattu: 13.01.2016 klo 21:07