Koulu joutuu korvauksiin rehtorin kommentoitua homokielteisesti opettajan poikaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Peruskoulun johtajaopettajan asiaton kommentointi opettajan homoseksuaalisesta pojasta johti korvauksiin Irlannissa. Tuomioistuin katsoi, että opettaja Bernie Marronia oli häiritty uskontoperusteisilla syillä ja syrjitty poikansa homoseksuaalisuuden vuoksi.

Asiasta kertoo The Irish Times.

Anglikaanisen Irlannin kirkon ylläpitämässä koulussa opettajana useita vuosia toimineen naisopettajan mukaan johtajaopettaja arvosteli useita kertoja opettajan poikaa, esimerkiksi sanomalla, ettei "normaali poika" käyttäisi iltapäivää shoppailemalla vaatteita. Johtajaopettaja oli myös arvostellut pojan koulunsa päättäjäisissä pitämää puhetta ja pojan käyttämää vaaleanpunaista bleiseriä sopimattomaksi. Opettajan kerrotaan lisäksi hämmästelleen, että millainen äiti kyseinen opettaja on, kun poikansa on tuollainen.

Marronin mukaan johtajaopettaja teki myös kielteisiä huomautuksia siitä, että opettaja on "tapakatolilainen", eikä tämä kuulu Irlannin kirkkoon.

Johtajaopettaja on kiistänyt syytökset.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuomioistuin määräsi koulun maksamaan opettajalle 3 000 euron korvauksen. Koulu myös joutuu sitoutumaan tasa-arvokoulutukseen.

The Irish Times: Teacher to be compensated over comments on gay son
PinkNews: School head ´broke equality laws´ by claiming teacher´s gay son is not ´normal´

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!