Setan edustajakokous koolla, seurattavissa Twitterissä tunnisteella #setaedari

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Setan edustajakokous on koolla 28.-29. marraskuuta. Viikonlopun kestävässä vuotuisessa kokouksessa esimerkiksi hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Perinteisesti kokouksen kulkua voi seurata Twitterissä tunnisteella #setaedari.

Kokouksen agendalla on sunnuntaina yhden varapuheenjohtajan ja kolmen hallituksen jäsenen valitseminen. Hallituksen jäsenien kausi on kaksivuotinen: puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa, neljä jäsentä ja kaksi varajäsentä valitaan vuosittain siten, että puolet hallituksen kokoonpanosta vaihtuu.

Syksyllä 2014 puheenjohtajaksi valittu Panu Mäenpää jatkaa tehtävässään myös vuoden 2016. Samoin toinen varapuheenjohtaja Sara Sundell ja hallituksen jäsenet Samuel Susilinna, Jenni Kemppi sekä varajäsenen Krister Karttunen jatkavat.

Vuosittain marras-joulukuun taitteessa järjesttävässä edustajakokouksessa valtaa käyttävät kattojärjestö Setan jäsenjärjestöjen edustajat. Aloiteoikeus on Setan jäsenjärjestöillä ja niiden jäsenillä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ihmisoikeusjärjestö Seta on perustettu vuonna 1974, ja sillä on 24 jäsenjärjestöä eri puolilla maata. Osa jäsenjärjestöistä on alueellisia ja osa tiettyyn aihepiiriin keskittyviä. Seta kertoo tavoitteekseen sen, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina osana suomalaista yhteiskuntaa - riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Seta.fi
Seta.fi: Järjestö
Seta.fi: Hallitus

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!