HGT: Homokansan lauluja - Kalliossa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3

Helsingin Gayteatterin syksyn 2015 tuotanto on nimeltään Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa. Esityksessä luvataan maiseman näyttäytyvän katsojalle kaikissa sateenkaaren väreissä.

- Kallion kirkon pihalla seisoo kaksi naista valkoisissaan. Harjutorin saunassa heitetään löylyä. Paloasemalla palomiehet ovat tauolla. Hiki virtaa. Puhelin tärisee. Hampaat lyövät loukkua. Toisella linjalla on outoa porukkaa jonossa.

Ensi-ilta on torstaina 26. marraskuuta Valtimonteatterissa. Joulukuun puoliväliin jatkuvia esityksiä on Valtimonteatterin lisäksi Tokoinrannan Café Pirittassa, Neljännen linjan Café Mascotissa sekä Suomen Kansallisteatterin Lavaklubilla.


- Helsingin Gayteatteri ( HGT ) läväyttää uudessa tuotannossaan pöytään kalliolaiset ihmiset, ilmiöt ja intohimot kaikessa rikkaudessaan. Kallion kortteleissa surraan ja iloitaan, etsitään ja löydetään, rakastetaan ja erotaan. Esitys on kokoelma uutta musiikkia, draamaa ja lyriikkaa tiiviinä, viihdyttävänä pakettina - mustaa huumoria unohtamatta.

Ohjaus ja dramaturgia: Janne Puustinen
Tekstit ja tarinat: työryhmä.
Sävellykset: Pekka Saukkonen ja Salla Markkanen
Sanoitukset: Pekka Saukkonen, Salla Markkanen ja Venla Alvari

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 2006 aloittanut Helsingin Gay-teatteri on 35 jäsenen vahvuinen harrastajateatteri. Se toimii Helsingin Gayteatteri HGT ry - Helsingfors Gayteater HGT rf -yhdistyksen puitteissa. HGT kertoo missiokseen tuoda esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää koskettavia aiheita ja homotaiteilijoiden teoksia näyttämötaiteen keinoin. Teatteri tuottaa vuosittain kaksi näytelmää ja ohjelmallisia Kultuurikaappi-iltamia.

gayteatteri.info

3 kommenttia

Miksi ihmeessä homokansan lauluja -julisteeseen laitetaan trasseksuaalin / biseksuaalin kuva?

Miksi pitää noin typerästi lokeroida "homoksi" kaikkea muuta sellaista, mikä ei ole homoa ollenkaan?

Miksei tuo ole nimeltään esim. transulirkutuksia, bisseilybiisittelyä, homohoilauksia ja lesbolauluja?

Kommenttia muokattu: 27.11.2015 klo 00:33
  • 2 / 3
  • xxx
  • 27.11.2015, 2.12
Julisteenkuvaan taitaa olla henkilöityneenä kaikki näkyvimmät sateenkaarevat alakulttuurit, sinänsä oivaltava hahmo.

Hieman miten nimimerkki "human, "ihminen" ylittää niin sukupuolen kuin suuntautumiset - ellei "human" tarkoita pelkästään miespuolista homoseksuaalia, jolla on tarvetta ylikompensoida maskuliinisuus?