Kirjailijan visio yksiarvoisesta Suomesta 2022 Imagen sivuilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 14
Imagen artikkelin kuvituksen on tehnyt Lasse Rantanen

Oikeistolaistuneessa Suomessa 2022 pride-kulkueet on kielletty turvallisuussyistä. HIV on luokiteltu "itseaiheutetuksi" sairaudeksi, jonka lääkekorvaustaso on alhainen. HLBTI-suomalaiset pyrkivät muuttamaan Ruotsiin tai Saksaan.

Kirjailija Tiina Raevaara kuvasi tulevaisuuden Suomea Image-lehdessä (Image 227, joulukuu 2015). Usean sivun artikkeli kattaa yhteiskuntaelämää laajasti. Tässä vain poimintoja ranneliike.netin seurantanäkökulmasta.

Poliittinen tausta oikeistolaistumiselle on perussuomalaisten piiristä noussut tosisuomalaisten puolue. Se otti uskonnollisen retoriikan osaksi koko puolueen puhetapaa. Kristillisdemokraattien edustajia loikkasi "tosareihin".

Vuonna 2014 jo hyväksytty tasa-arvoinen avioliittolaki peruuntui, kun uusi kansalaisaloite aidon avioliiton puolesta päätyi lopulta suuren salin äänestykseen. Siellä avioliiton rajaaminen vain miehen ja naisen väliseksi oli voittanut 110-88.

HIV-tartuntojen määrä nousi. Lääkkeet olivat monille infektion saaneille liian kalliita KELA-korvausten pudottua "itseaiheutetun sairauden" luokkaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hallitus on vahvistanut kristinuskon asemaa sillä verukkeella, ettei islam saisi Suomessa jalansijaa. Sisäministeriö myönsi tukea evl-kirkon kampanjalle "Ole kivenä muurissa - liity suomalaiseen kirkkoon".

Aborttilainsääntöä tiukennettiin mm niin, että naimisissa oleva nainen tarvitsi aborttiin aviomiehensä luvan. Julkinen terveydenhuolto lopetti ehkäisyvalmisteiden määräämisen alle 18-vuotiaille.

Raevaara kuvaa laajasti myös media-olosuhteita. Yleisradion toimittajakunnassa kansallismieliset ja konservatiiviset toimittajat olivat nousseet enemmistöksi. Ensilukemalla jutussa ei mainita tämän ranneliike.net -palvelun tilanteesta mitään. Muista lähteistä kuitenkin kerrotaan oikeistohenkisten pääomasijoittajien ostaneen palvelun hyvään hintaan ja siitä oli muodostunut eheytysterapioiden markkinointikanava.

Tulevaisuutta kuvaava artikkeli löytyy joulukuun 2015 Imagen sivuilta 60-65.

14 kommenttia

Minä olen vähän harmissani siitä, että ottamalla sateenkaarivähemmistöt työkaluksi tällaiseen aatesuunnan värittämään visiojuttuun, vahvistetaan vastakkainasettelua mainittujen vähemmistöjen ja em. aatesuunnalle vastakkaiseksi asetetun aatesuunnan välille.
Fakta on se että vasemmalla ihmisoikeudet on arvossaan vaikka sielläkin on jotain troijan hevosia ollut, neuvosto venäjällä vallankumouksen jälkeen hlbt asiat paranivat mutta stalin ja seuraajansa saivat poistettua aatteesta ihmisoikeusnäkökulmia ja oikeistossa vasta aika viimeisten vuosikymmenten aikana tapahtunut hlbt vähemmistön ihmisoikeuksien ymmärtämistä mutta ehkä sielläkin suunnassa edistystä tapahtuu myös muiden ryhmien ihmisoikeuksiin mutta oli saksakin joskus euroopassa sivistynyt maa ja homobaareja oli mutta porvarien tuella äärioikeisto pääsi valtaan vakavin seuraksin. Onneksi hävisivät sodan jossa suomi oli samalla puolella suur suomea havittelemassa.

Kyllä hallituksessa yritetään olla hiljaa rasismista ja homofobiasta ettei persut pillastu ja jätä hallitusta koska jos hallitus hajoaa tulee uudet vaalit jossa parhaimmassa tapauksessa kaikki hallituspuolueista jäisi oppositioon.

En ymmärrä tosin miksi kokkarit ja kepulaiset välittävät persuista koska taitavat itse aiheuttaa hallituksen toimintakyky ongelmat ihan hyvin kahdestaan, paras vaihtoehto on jos eivät ole täysin varmoja että hallitus pysyy kasassa 2019 eduskuntavaaleihin saakka olisi uudet vaalit ja uusi hallituskokoonpano parempi nyt kuin että hallitus hajoaisi ensi vuoden keväällä - 2017 jolloin paljon on kesken ja aikaa turhaa hukattu.