Milonov kävi Suomessa - sanoi suomalaisten enemmistön olevan Venäjän perhepolitiikan linjoilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 15
TV-kanava Rossija24 kertoi Milonovin Suomen-vierailusta monen minuutin mittaisessa insertissä.

Venäjän ns. homopropagandalain isänä tunnettu pietarilaispoliitikko Vitali Milonov vieraili lokakuun puolivälissä Helsingissä Finlandia-talossa järjestetyssä venäläisen romanssimusiikin konsertissa. Venäläismedialle antamassaan haastattelussa Milonov esitti myönteisiä kommentteja Perussuomalaisesta puolueesta ja arvioi suomalaisten enemmistön suhtautuvan kielteisesti samaa sukupuolta olevien avioliittoihin.

Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Lauantaina 17. lokakuuta järjestetyn konsertin avauspuheenvuoron piti ulkoministeri Timo Soini (ps), ja konsertissa esiintyi joukko tunnettuja suomalaisia artisteja.

Ilta-Sanomat kertoo, että yksi konsertin tukijoista oli Pietarin kaupunki, ja Venäjän valtiollisen TV-kanava Rossija24:n Vesti-uutislähetyksen mukaan Milonov oli mukana järjestämässä konserttia. Haastattelussa Milonov väitti suomalaisten enemmistön vastustavan ns. "yhden sukupuolen avioliittoja" ja Venäjän harjoittaman perhepolitiikan nauttivan Suomessa laajaa kannatusta. Milonov oli myös ilmaissut haastattelussa, että Finlandia-talon konsertissa ei sallittu mitään homopropagandaa.

Ilta-Sanomat vetää Venäjän median toiminnasta johtopäätöksen, että Kreml pitää perussuomalaisia yhtenä parhaimmista yhteistyökumppaneistaan Suomessa. Lehden mukaan Venäjän mediassa perussuomalaisten toimintaa on viime aikoina seurattu tarkoin: Venäjän viralliseen politiikkaan sopivat perussuomalaisten Nato-kriittisyys, Euroopan unionin politiikan arvostelu, samaa sukupuolta olevien avioliittojen vastustus sekä maahanmuuttovastaisuus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Toisaalta Milonovin vierailusta ja konsertista kertonut Vesti kuvaa suomalaisten ja Milonovin suhdetta muuksi kuin helpoksi. Sivusto nostaa esiin Tom of Finland -postimerkit, joiden saapumisen Venäjälle Milonov olisi halunnut estää homopropagandalakiin vedoten. Milonov on myös arvioinut Suomen olevan matkalla helvettiin tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisen myötä ja hän on ilmaissut tukensa suomalaisille tasa-arvoisen avioliittolain vastustajille.

Myös suomalaisdosentti Johan Bäckman oli esillä Vestin videolla, jossa häntä tituleerataan ihmisoikeusaktivistiksi.

Milonov kuuluu presidentti Vladimir Putinia tukevaan Yhtenäinen Venäjä -valtapuolueeseen.

Ilta-Sanomat: Venäjä kosiskelee perussuomalaisia - ´homopropagandalain isältä´ ylistäviä puheita Helsingissä
Vesti.ru: artikkeli

15 kommenttia

  • 1 / 15
  • homo x
  • 29.10.2015, 16.10
Perusut-Milonov,sopivat täydellisesti toisilleen.
  • 2 / 15
  • homopropaganda
  • 29.10.2015, 20.06
Hyvä Paula!