Venäjä: Kaapistatulo rangaistavaksi?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 7

Joukko Venäjäjän parlamentin eli duuman jäseniä haluaisi kieltää "ei perinteisen seksuaalisen suuntautumisen julkisen tunnustamisen". Käytännössä kaapista tulosta tulisi laitonta. Rangaistus olisi 5 000 ruplan (noin 73 euroa) sakosta 15 vuorokauden vankeuteen.

Lakiehdotuksen tekijät edustavat Venäjän kommunistista puoluetta, ja aloitteen taustalla oleva Ivan Nikitsuk kertoo odottavansa puolueensa siunausta ennen sen viemistä duuman käsiteltäväksi.

Nikitsukin mukaan homoseksuaalit ovat mielisairaita, ja heidät tulisi sulkea yhteiskunnan ulkopuolelle. Moskovan kaiku -radioasemalla haastateltu Nikitsuk ihmettelee sitä, että Napoleoniksi itseään sanova laitetaan lukkojen taa, mutta pidämme henkilön oikeutena sitä, että tällä ei ole selvää kuvaa seksuaalisuudestaan.

Venäjällä hyväksyttiin vuonna 2013 ns. homopropagandalaki, joka käytännössä estää kertomasta asiallista tietoa seksuaalivähemmistöistä alaikäisille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uusi lakialoite on herättänyt kritiikkiä hlbti-vähemmistöjen asemaa puolustavilta tahoilta. Esitystä on kritisoinut myös homopropagandalain isänä tunnettu Vitali Milonov, jonka mukaan nykyinen lainsäädäntö on riittävä, koska se estää julkitulot, jotka voisivat vaikuttaa lapsiin.

Meduza: Group of Russian lawmakers wants to ban ´coming out´, jail perpetrators for 2 weeks
Verkkouutiset: Venäjällä lakiehdotus: Kaapista tulemisesta sakkoja tai vankeutta
GayStarNews: Russian MPs´ new draft bill seeks jail, fine for gays who come out
Izvestija: Коммунисты предлагают штрафовать и са

7 kommenttia

  • 1 / 7
  • Homokundi1999
  • 25.10.2015, 21.26
Mitä hittoa! Meininkihän käy päivä päivältä sairaammaksi tuolla Venäjällä. Mitä pahaa, tai rangaistavaa on tunnustaa oma seksuaalinen suuntautumisensa, joka ei vaikuta muihin millään tavalla, ääneen? Jopa vertaus mielisairaisiin ontuu, kuinka montaa masennuksesta, tai kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivää on tuomittu sakkoihin, kun he ovat maininneet ongelmistaan? Jär-kyt-tä-vää!
Kyseessä on siis toistaiseksi vielä venäläisten parlamentaarikkojen aloite. Näin järjetön aloite ei muuten antaisi aihetta kommentointiin, mutta koska kyseessä on Venäjä, täytynee tätäkin seurata aavistuksen huolestuneena.