Homoseksuaalisuus pois Romanian rikoslaista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Ceauceskun valta-aikana homoseksuaalisuudesta tuli rikos Romaniassa ja nyt tämä aika on viimeinkin jäänyt historiaan suojaikärajojen yhtenäistämisen myötä. Laki salli homojen ahdistelun ja vangitsemisen ja sen poistuminen synnytti isoja juhlia läpi Romanian. Adrian Coman, Romanian homoyhdistyksen ACCEPTin puheenjohtaja kommentoi asiaa seuraavasti: "Tämä on iso asia! Viimeinkin voidaan sanoa, että saimme valtion pois sängyistämme."

Huolimatta optimismistaan hän ei kuitenkaan ole tilanteeseen aivan tyytyväinen. Hän sanoo lain poistumisen olevan enemmän sen ansiota, että Romania haluaa EU:n jäseneksi ja ettei EU olisi hyväksynyt Romanian jäsenhakemusta ennen lain poistamista, kuin sen että Romania haluaisi olla edistyksellinen. "Se, että laki poistettiin ei tarkoita sitä, että romanialaiset olisivat asenteiltaan muuttuneet suvaitsevammiksi homoja ja lesboja kohtaan", hän kertoo.

Romaniassa voimissaan oleva ortodoksikirkko on hurjistunut asiasta. "Tarvitsemme keholta ja sielulta terveitä ja hyväkuntoisia ihmisiä ja meidän tehtävämme on yrittää suojella heitä tällaisten synnintekijöiden saastutukselta!", jyrisi piispa Vincentiu Ploisteanu, "Haluamme liittyä Euroopan Unioniin emme Sodomaan ja Gomorraan."

Homoseksuaalinen kanssakäyminen lakkasi olemasta rikos vuonna 1996.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!