Aito Avioliitto -yhdistys jäi ilman kutsua oikeusministeriön kuulemistilaisuuteen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 16
Aito Avioliitto -seurakunnan teltta Helsingin rautatieaseman kupeessa

Hallituksen esitysluonnokseen tasa-arvoisesta avioliittolaista käytyyn kuulemistilaisuuteen ei kutsuttu Aito Avioliitto -yhdistystä. Yhdistys lähetti kuitenkin kirjallisen kannanoton, vaikka sellaista heiltä ei oltu pyydetty.

Oikeusministeriö kutsui kuultavaksi joukon ministeriöiden, muiden viranomaisten ja uskonnollisten yhteisöjen edustajia. Kutsun saivat myös Sateenkaariperheet ry, Seta ry ja Suomen asianajajaliitto.

Kutsutut saivat kertoa kuulemisessa kantansa hallituksen esitysluonnokseen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Muilla tahoilla oli myös mahdollisuus toimittaa kannanottonsa kirjallisena.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

***

Aikanaan parisuhdelakia valmisteltaessa järjestettiin myös kuulemistilaisuus. Silloin aktiivisesti homojen oikeuksia vastustanut Aslan ry lähetti eduskunnan lakivaliokunnalle pyytämättä laajan kirjallisen "manifestin" siitä, minkä vuoksi homoille ei missään tapauksessa olisi pitänyt antaa oikeutta rekisteröidä parisuhteitaan.

16 kommenttia

Kutsumatta jättäminen on AA-seurakunnalle tietenkin aika ikävä takaisku. Heitä ei siis noteerattu asianosaiseksi sanomaan mitään jo hyväksytyn tasa-arvoisen avioliittolain toimeenpanoon liittyvistä yksityiskohdista.

Minusta menettely tuntuu selvältä signaalilta siitä, ettei heillä tule olemaan jatkossakaan juuri mitään merkitystä viranomaisten ja poliittisten päättäjien katsannossa.
Olishan se erikoista että lakia kaatavan järjestön mielipiteitä kysyttäisiin. Toisaalta, mielenkiintoista on että heidän aloitteeseen pyydetään taatusti seksuaalivähemmistöjen lausuntoja..