USAssa homojen avioliittoja estänyt hallintoviranomainen joutuu vankilaan, kunnes mieli muuttuu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 12

Kentuckyn osavaltiossa USAssa hallintoviranomainen Kim Davis kieltäytyi solmimasta homoparien avioliittoja. Oikeudessa hän kärsi tappion ja joutuu vankilaan, kunnes hän suostuu antamaan myös homopareille avioliittolupia. Homoavioliittojen kannattajat huusivat oikeustalon edessä kuorossa: ”Rakkaus voitti”.

Spiegel-lehti kertoo, että liittovaltion tuomarille, David Bunningille, päätös ei ollut helppo. Tuomari oli jo aiemmin komentanut Ms Davisia jakamaan avioliittolupia myös homopareille. Tuomari totesi nyt, että Kim Davis uhmaa liittovaltion oikeutta. Hänen uskonsa ei ole pätevä puolustus. Mrs Davis on vannonut valan ja se velvoittaa. Kim Davis vakuutti, että hän ei muuta kielteistä kantaansa, koska se on hänelle tärkeä omantunnon asia. April Miller ja hänen partnerinsa Karen Jacobs olivat kolme kertaa käyneet hakemassa avioliittolupaa, ja joka kerta Kim Davis oli kieltäytynyt. Kaikkiaan neljä samaa sukupuolta olevaa paria nosti kanteen virkamiestä vastaan.

Kim Davisista on tullut homoliittojen uskonnollisten vastustajien esikuva. Hän kuuluu apostoliseen kristilliseen kirkkoon. Republikaanien presidenttiehdokas Mike Huckabee soitti Davisille ja kiitti siitä, että tämä taistelee ”tuomarien tyraniaa” vastaan.

Homoavioliittojen puolesta puhuvat eivät näe Davisissa mitään esimerkillistä. Hän on aloittamassa jo neljättä avioliittoaan. Hän on työskennellyt lähes 30 vuotta Moreheadin alueen hallinnossa itäisessä Kentuckyssa. Se on pieni 7000 asukkan kaupunki. Vuonna 2013 kaupunginvaltuusto laajensi syrjintäsuojan koskemaan homoja, lesboja ja transihmisiä.

Suurin voittaja – taloudellisesti – on paikallinen Atkinsonin kukkakauppa, joka lähettää Davisille ihmisten kukkatervehdyksiä. Kukkakauppias sanoo olevansa Davisin kanssa samaa mieltä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/homo-ehe-amtsmitarbeitern-in-kentucky-ignoriert-rechtslage-a-1051281.html

http://www.nytimes.com/2015/09/04/us/contentious-case-over-same-sex-marriage-licenses-kentucky-judge-david-bunning-kim-davis.html?hpw&rref=us&action=click&pgtype=Homepage&module=well-region®ion=bottom-well&WT.nav=bottom-well&_r=0

12 kommenttia

Hyvä että joku uskaltaa tässä "sairaassa" maailmassa pitää kiinni näkemyksistään, jopa vankilan ja työpaikan uhalla.
Davis on tekopyhyyden ja uskonnollisen fanatismin pohjanoteeraus.

Hän itse on ollut neljästi naimisissa, vaikka avioero kielletään raamatussa.
Ja hän sai kaksoset toiselle miehelle ollessaan vielä aviossa ensimmäisen miehensä kanssa - ja siellä raamatussaanhan se jumala määrää kuolemantuomion aviorikoksesta, aviopuolison pettämisestä.

Mutta eipä ole ensimmäinen kerta kun umpiuskovaiset näkevät malkaa muitten silmässä, mutta ovat oman silmähirtensä sokaisemia.

Tuskinpa Davis vankilassakaan tervehenkistyy, kun häntä on ilmeisestikin jo lapsena käytetty pahasti, eikä ajateltu lapsen etua lainkaan, vaan hänen on ilmeisestikin pakkokastettu ja aivopesty luonnottomaan uskontoon.

Kommenttia muokattu: 04.09.2015 klo 12:08