Turku Pride käynnistyy - mukana pyykkinaruja sateenkaaren väreissä

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2
Pride-viikolle ja kaikkien ihmisten samanarvoisuudelle voi Turussa osoittaa tukensa ripustamalla pyykkinarun sateenkaaren väreissä ja jakamalla kuvan sosiaalisessa mediassa tunnistella <i>#tvattlina</i>.

Turku Pride -viikko käynnistyy maanantaina 10. elokuuta. Tapahtuma huipentuu lauantaina 15.8. järjestettävään kulkueeseen. Tapahtuman teema on "lupa rakastaa, oikeus olla".

Viikon mittaan ohjelmistossa on erilaisia tapaamisia, luentoja, työpajoja ja iltajuhlia. Esimerkiksi tiistaina käynnistyy Nuorten Pride, torstaina on Vinokinon toteuttamat elokuvanäytökset ja sunnuntaina sateenkaarimessu.

Lauantaina 15.8. Turussa järjestetään viikon huipennus: pride-kulkue ja puistojuhla. Iltapäivä-kahdelta Taidemuseonmäeltä starttaava kulkue suuntaa Vanhalle Suurtorille, jossa alkaa kello 15 puistojuhla.

Edellisen kerran Turku Pridea vietettiin syyskuussa 2014, jolloin pride-kulkueeseen osallistui arviolta 3 500 henkilöä. Ensimmäistä kertaa toteutetun tapahtuman järjesti "aktiivisten kansalaisten yhteenliittymä". Marraskuussa 2014 tapahtuma sai taustalleen yhdistyksen, jonka tarkoituksena on vakiinnuttaa Turkuun Pride-tapahtumaperinne.

Pyykkinaru sateenkaaren väreissä

Pride-viikolle ja kaikkien ihmisten samanarvoisuudelle voi Turussa osoittaa tukensa ripustamalla pyykkinarun sateenkaaren väreissä. Järjestäjät toivovat pyykkinaruista kuvia sosiaaliseen mediaan, varustettuna tunnisteella #tvattlina.

Taiteilijat Ilar Gunilla Persson ja Heidi Lunabba käynnistivät projektin Jeppis Pride -festivaalin aikana 25.-26.7.2014 kutsumalla Pietasaaren ympäristöineen mukaan. Sateenkaaripyykkinaruja nähtiin myös Helsinki Pride 2015 -tapahtuman yhteydessä.

Naapurikaupunki Paraisilla pride seuraavalla viikolla

Turun naapurissa Paraisilla järjestetään pride-kulkue lauantaina 22. elokuuta. Parainen on runsaan 15 000 asukkaan saaristokunta, jonka asukkaista runsas puolet on ruotsinkielisiä. Paraisilla on runsaasti myös kesäasutusta, joten kesäaikaan kunnan väkiluku kasvaa.

turkupride.wordpress.com
Turku Pride 2015 Facebookissa
Turku Pride #tvattlina - Pyykkinaru sateenkaaren väreissä, Tvättlina i regnbågens färger, Washing Line in the Colours of the Rainbow
Turku Pride elokuun puolivälissä

2 kommenttia

Vielä tiedote:

Lauantaina marssitaan Turku Priden mielenosoitus Turun keskustassa.
Kokoontuminen kulkueeseen tapahtuu taidemuseonmäellä kello 13.30, ja kulkue lähtee kello 14.00.

Tärkeää:

Tuhansien ihmisten kulkueeseen kannattaa osallitua tai tulla katsomaan jalan.
Keskustan halki kulkeva liikenne ohjataan osittain kiertoreiteille.

Mielenosoitus jatkuu puistotapahtumana Vanhalla Suurtorilla kello 15 alkaen ja jatkuu iltaan saakka.

Taustaa:

Kyseessä on mielenosoitus sen puolesta että monenlaisilla, kaikenlaisilla ihmisillä olisi lupa rakastaa ja oikeus olla.
Erityisenä mielenosoituksen kohteena on transihmisten asema ja tasa-arvoisen, syrjimättömän translakiuudistuksen ajaminen Suomessa tänään, juuri nyt.
Oikeuteen olla liittyy tärkeä asia siitä miten jokapäiväisessä elämässä ihmisten seksuaalisuuksia ja sukupuolia oletetaan. Älä oleta onkin keskeinen trans-ongelmien purkuun tähtäämä motto.

Motot:

Lupa rakastaa, oikeus olla!
Älä oleta!

--
Turku Pride 10.-16.8.2015
https://turkupride.wordpress.com