Vitali Milonovin hampaissa tällä kertaa Nike

  • Uutinen
  • Sattumat
  • Ossi Halme
#BeTrue-lenkkari (Nike.com)

Venäjän ns. homopropagandasäännösten puuhamies Vitali Milonov on ottanut hampaisiinsa urheiluvaatejätti Niken sateenkaarimalliston. Milonovin mukaan Nike on erityisen vaarallinen Venäjän nuorisolle, koska ”vääristyneet arvot” ovat osa pehmeää vallankäyttöä, jonka kohteena ovat teinit, jotka ovat erityisen alttiita mainonnan välittämille viesteille. Epäselväksi jäi kuitenkin se, miten tossut ja t-paidat tarkalleen ottaen turmelevat venäläisen nuorison. #BeTrue-mallistoa ei myöskään ole edes myynnissä Venäjällä, vaan sitä on ollut saatavilla vain Niken amerikkalaisen verkkokaupan kautta.

Niken edustaja on ilmoittanut, että yhtiö ei syrji iän, kansallisuuden, sukupuolen tai seksuaalisen suuntauksen perusteella, vaan kannattaa sosiaalista ja kulttuurista monimuotoisuutta. Yhtiön Venäjän-tiedottaja kuitenkin tähdensi, että Niken yhteistyökumppani päättävät itse valikoimastaan, eikä valmistaja pakota ottamaan jotain tiettyä tuotetta myyntiin.

Nike on tuottanut #BeTrue-malliston tuotteita joka kesä vuodesta 2012 lähtien. Milonovin Nike-ajatuksista on uutisoinut mm. The Moscow Times.

Moscow Timesin artikkeli (englanniksi)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!