Partiolaisten kansainvälisessä suurtapahtumassa myös sateenkaarikahvila

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Japanissa parhaillaan järjestettävässä partiolaisten suurtapahtumassa on toiminnassa myös sateenkaarikahvila. Kansainvlisen partiolaisia kokoavan Jamboree-tapahtuman Rainbow Café on suunnattu erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville partiolaisille.

Asiasta kerrotaan Jamboree-tapahtuman suomalaisilla verkkosivuilla.

- Tarkoituksena on kertoa kaikille seksuaalivähemmistöön kuuluville partiolaisille, että he ovat tasa-arvoisia, rakastettuja ja heillä on oikeus olla olemassa, kertoo kahvilassa työskentelevä irlantilainen Sarah Wilson jamboree.fi -sivuston mukaan.

Sivustolla kerrotan, että sateenkaaripinssiä huivissaan kantavat partiolaiset kuuluvat itse LGBT-kansaan. He ovat valmiita kuuntelemaan ja jutteleman asioista, jotka seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa askarruttavat.

- Monissa maissa homoseksuaalisuus on kiellettyä. Tahdomme tarjota muun muassa näistä maista tuleville partiolaisille mahdollisuuden puhua tuntemuksistaan, kertoo sateenkaarikahvilan vetäjänä toimiva saksalainen Björn Seelbach.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kahvilan ohjelmassa kerrotaan olevan myös muun muassa elokuvailtoja.

- Japanilaisessa kulttuurissa seksuaalisuuden tuominen esille ylipäänsä on tabu. Meitä kehotettiin olemaan pitämättä sateenkaarilippuja päivällä tangossa. Me olemme kuitenkin unohtaneet laskea ne alas, uusiseelantilainen Clarke Truscott kertoo sateenkaarikahvilan pystyttämiseen liittyvistä vaikeuksista.

Jamboree on neljän vuoden välein järjestettävä maailman suurin partioleiri. Japanin Yamaguchissa järjestettävä vuoden 2015 Jamboreeleiri on lähes kahden viikon mittainen ja siihen osallistuu noin 33 000 partiolaista kaikkiaan 147 maasta. Suomalaisia on noin tuhat. Osallistujat ovat 14-17 -vuotiaita ja yli 18-vuotiaat ovat leirillä palvelutehtävissä.

Hlbti-vähemmistöjen hyväksyntä partiossa laajenee

Yhdysvaltain partiopoikaliike hyväksyi vasta avoimesti homojen pääsyn partiojohtajiksi ja työntekijöiksi. Järjestön jäseniksi avoimesti homot hyväksyttiin vuoden 2014 alusta lukien. Britanniassa partio avasi ovet avoimesti homoille vuonna 1997.

Myös Suomen partiojärjestö kertoo linjakseen jokaisen tasa-arvoisen kohtelun henkilön taustasta riippumatta. Vuonna 2013 partiolaiset nähtiin Helsinki Priden kulkueessa.

jamboree.fi: Jamboreen Sateenkaarikahvila auki
Homot hyväksytään jatkossa partiojohtajiksi Yhdysvalloissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!