Seta mukana “Meillä on unelma” -mielenosoituksessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 8
Myös sateenkaarilippu oli edustettuna mielenilmauksessa (kuva: JuhaniV)

Helsingissä tiistaina alkuillasta otsikolla “Meillä on unelma” järjestetty “mielenosoitus avoimen ja monikulttuurisen Suomen puolesta” kokosi runsaat kymmenen tuhatta henkeä kaupungin keskustassa sijaitsevalle Kansalaistorille.

Mielenilmaus syntyi vastalauseeksi kansanedustaja Olli Immosen sosiaalisessa mediassa julkaisemalle monikulttuurisuutta vastustavalle tekstille.

Muussa yhteydessä Immonen on myös ilmaissut esimerkiksi halunsa kumota eduskunnan joulukuussa 2014 hyväksymän ja presidentin vahvistaman tasa-arvoisen avioliittolain.

Muutamassa päivässä ideoidussa ja toteutetussa useamman tunnin mittaisessa tapahtumassa esiintyi useita poliitikkoja ja tunnettuja muusikoita. Puheen piti esimerkiksi entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja, kolumnisti Maryan Abdulkarim, kansanedustajat Ozan Yanar ja Paavo Arhinmäki, kaupunginvaltuutettu Fatbardhe Hetemaj ja Juutalaisen seurakunnan ylirabbiini Simon Livson. Paikalla oli myös Helsingin piispa Irja Askola. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmaisi viestissään tukensa mielenilmaukselle, samoin pääministeri Juha Sipilä.

Tapahtumassa esiintyvät esimerkiksi Anssi Kela, Maija Vilkkumaa, Lännen-Jukka, Atomirotta, Jukka Poika, Tuure Kilpeläinen, Paleface ja Anna Puu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tampereella Tullikamarin aukiolla järjestettyyn tukimielenosoitukseen osallistui toista tuhatta, Oulussa Rotuaarilla useampi sata ja Porin Reposaaressa noin sata henkeä.

Tieto mielenilmauksista levisi etenkin sosiaalisessa mediassa.

Seta mukana Helsingin tapahtumassa

Myös Seta ry osallistui Kansalaistorin mielenosoitukseen. Paikalla oli puheenjohtaja Panu Mäenpää ja järjestön hallituksen jäseniä. Ennakkoon järjestö toivoi Facebook-sivullaan sateenkaarilippujenkin liehuvan mielenosoituksissa “yhdenvertaisuuden ja yhtäläisen ihmisarvon puolesta, rasismia ja vihaa vastaan”.

Viime aikoina on keskusteltu esimerkiksi venäläisistä turvapaikkaa Suomesta hakevista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvista. Ajoittain on käyty keskustelua myös siitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asema joissakin maahanmuuttajaryhmissä on vaikea.

Helsingin piispa Irja Askola (kuva: JuhaniV)
kuva: JuhaniV
Erkki Tuomioja (kuva: JuhaniV)

Meillä on unelma -tapahtuma (Facebook)
Seta ry Facebookissa

8 kommenttia

Hieno tilaisuus jo yksinomaan tuolla spontaanisuudella, miten se rakentui muutamassa päivässä.
  • 2 / 8
  • puppeliassi
  • 29.7.2015, 17.29
Ennustan että SS($) hallitus saa vielä lisää mielenosoituksia heidän kapitalisti-fasistista politiikkaansa vastaan. Ei suomessa tiukalla aikataululla olevia mielenosoituksia ollut joissa osallistujia olisi ollut tuhansia, aina ollut joko vähän porukkaa tai sitten asiaa suunniteltu pidemmän aikaa, kuinkakohan paljon ensi kuun 22 päivä olevassa isossa mielenosoituksessa mahtaa olla porukkaa, taitaa 90 luvun murrostorstain väkimäärä jäädä reilusti jälkeen.

Näyttää siltä että suomalaiset ottavat ulkomailta hyviä vaikutteita mielenosoittamiseen, muuten onko ihmeellistä että AINA suomessa suuret mielenosoitukset on ollut oikeistohallituksia vastaan, onkohan asialla tekemistä heidän politiikkansa kanssa josta ei tykätä??