Käsi kädessä kävelevä miespari Moskovan ja Kiovan kaduilla - vaaralliset ihmiskokeet

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1
Jotkut halusivat ottaa kuvan homoparista

Pari viikkoa sitten Moskovassa tehtiin koe: kaksi miestä kävelee kadulla käsi kädessä. Ohikulkijat suhtautuivat asiaan kielteisesti ja monet tulivat tönimään koepariskuntaa. Sama koe tehtiin nyt Ukrainan Kiovassa. Saksalainen queer-sivusto kertoo tapahtumista tänä aamuna.

Koe tehtiin Kiovassa ”Bird in Life” -taideprojektin puitteissa. Kadulla käveli oikea homopari: Timur ja Zoryan. Kokonaisuutena kokemus oli positiivinen: ei aggressioita, joku jopa kehui poikien rohkeutta.

Tilannetta tehostettiin. Pari istui penkillä. Silloin alkoi tapahtua. Miespari ja kuvaushenkilökunta olivat valppaana. Kun miehiä alettiin potkia ja suihkutettiin jotain aihetta, tilanne keskeytettiin ja avustajat tulivat väliin. Hyökkääjät olivat kansallismielisiä nuoria, ainakin vaatetuksesta ja kaljuksi ajellusta päästä päätellen.

Kiovan tilanne, videoissa on tekstitykset englanniksi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Moskovassa aggressiivisuus oli huomattavasti yleisempää ja avoimempaa. Venäjän kehitystä seuranneet sanovat, että pari, kolme vuotta sitten Moskovassa tuskin olisi kiinnitetty huomiota homopariin.

Ukrainassa ilmapiiri on suvaitsevampi. On vain pienehkö radikaali kansallismielisten joukko, joka saa melko vapaasti toimia keskellä kaupunkia. Isänmaallisuudellaan he ”saavat luvan” väkivallalleen. Maidanin veriset tapahtumat, sota Itä-Ukrainassa ja uutiset murhista ja tilanteen epävakaudesta tekevät väkivallan hyväksyttävämmäksi. Väkivaltaisia nationalisteja on vain pieni määrä, ja jos viranomaisilla olisi halua, nationalistien väkivaltahalut saataisiin kuriin.


Youtube-video Moskovan kokeilusta näytti vaarallisemmalta

1 kommenttia

Suomessa ollaan siirrytty jo whatsapp-aikaan. Harvemmin näkee käsikädessä-pareja promenadilla. Pienemmissä kaupunkikeskuksissa aistii ilmapiiriä, mikä on muuttunut totisemmaksi laahustamiseksi, ehkä kireäksi tunnelmaltaan takavuosiin verrattuna. Tai sitten ei aisti enää rakkautta, kun ei ole enää itse rakastunut.

Jonkinasteista väkivallan uhkaa on myös aistittavissa kanssakulkijoilta samaa sukupuolta olevien parien osoittaessa kadulla toisilleen lämpimiä huomionosoituksia, kuten täälläkin on viitattu. Ikävää, sillä rakkautta on ilo katsoa.