Kesällä 2016 ennennäkemätön sateenkaarikarnevaali Helsingissä

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 7

Kesällä 2016 Helsinki Pride -tapahtumaa vietetään samanaikaisesti kaupungissa järjestettävän seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien urheilu- ja kulttuuritapahtuma EuroGamesin kanssa.

Helsinki Pride 2016 järjestetään perinteiseen tapaan juhannusta seuraavalla viikolla. Tapahtuma alkaa maanantaina 27.6. ja jatkuu sunnuntaihin 3.7. asti. Järjestyksessään 17:nnen EuroGames 2016 -tapahtuman on määrä käynnistyä näyttävillä avajaisilla keskiviikkona 29. kesäkuuta. EuroGamesin päätöspäivä on lauantai 2. heinäkuuta, jolloin järjestetään myös Helsinki Pride -kulkue. Kesän 2016 Helsinki Pride -kulkueeseen odotetaan jopa 40 000 osallistujaa.

Urheilijoita Helsinkiin odotetaan saapuvan yhteensä noin 3 000. Lajeina ovat bridge, golf, jalkapallo, keilaus, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy, sulkapallo, tanssi, tennis, uinti ja yleisurheilu. Kilpailijoiden ohella saapuvien kisaturistien määräksi arvioidaan noin 2 000 henkilöä. EuroGames-väen lisäksi priden tapahtumiin osallistuvia odotetaan pääkaupunkiseudulta ja muualta Suomesta muutamaa kymmentä tuhatta.

Järjestäjien mukaan Helsingin ydinkeskustaan Kiasman ja Musiikkitalon väliin Kansalaistorille rakennetaan tapahtuman ajaksi kisakylä, jossa kansalaisjärjestöt ja yhteistyökumppanit esittelevät toimintaansa. Kisakylän yhteyteen rakennetaan koko viikon ajaksi myös ravintola. Syksyllä 2015 käynnistyvän uuden keskustakirjaston rakentamisen ei pitäisi vaikuttaa mitenkään kisakylän toimintaan.

- Kisakylä tulee toimiman Pride-viikon keskuksena, tapaamispaikkana ja tilana erilaisten ihmisten kohtaamisille, kertovat Helsingin EuroGames-tapahtuman järjestäjät.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Urheilutapahtumien lisäksi on määrä järjestää monenlaisia kulttuuritapahtumia, esimerkiksi taidenäyttelyitä, ihmisoikeusseminaari sekä useita iltabileitä, joiden esiintyjien luvataan olevan huippuartisteja.

- Perjantaina juhlitaan ilman sukupuolirajoja; yhteisissä bileissä löytyvät tilat tanssimusiikin, live-artistien ja chillailun ystäville.

Keväällä 2013 kerrottiin, että helsinkiläinen hlbti-liikunta- ja urheiluseura H.O.T. ry sai järjestettäväkseen vuoden 2016 kansainvälisen EuroGames-tapahtuman. Asiasta päätti eurooppalaisten hlbti-urheiluseurojen kattojärjestön EGLSF:n vuosikokous Antwerpenissa 3.3.2013.

Helsinki Priden järjestävä HeSeta ja EuroGamesin järjestävä H.O.T. ry järjestävät tapahtumat tiiviissä yhteistyössä. Lisäksi yhteistyökumppaneiksi ovat lupautuneet jo mm. Seta ry, yleisurheiluseura HIFK Idrott ja uimaseura HSS. Helsingin kaupunki puolestaan tukee tapahtumaa esimerkiksi viestinnässä ja auttamalla sopivien urheilutilojen hankinnan suhteen.

- EuroGames 2016 toteutetaan vapaaehtoisvoimin, rakkaudesta urheiluun ja homokulttuuriin.

Ensimmäiset kaksi EuroGames-tapahtumaa järjestettiin vuosina 1992 ja 1993 Alankomainen Haagissa. Sen jälkeen tapahtuma on järjestetty Frankfurtissa, Berliinissä, Pariisissa, Manchesterissa, Zürichissä, Hannoverissa, Kööpenhaminassa, Münchenissä, Utrechtissä, Anwerpenissä, Barcelonassa, Rotterdamissa ja Budapestissa. Vuoden 2015 EuroGames järjestetään Tukholmassa.

Helsingin EuroGames-tapahtuman järjestävä H.O.T. ry on suomalainen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien kuntoilu-, liikunta- ja kilpailuseura. Seura on voittoa tavoittelematon, itsenäinen ja riippumaton Helsinkiin rekisteröity yhdistys, joka on perustettu vuonna 1997.

www.eurogameshelsinki.org
www.hot.fi
EuroGames 2016 -urheilulajit
EuroGames 2016 -tapahtuma Helsinkiin

7 kommenttia

Mahtavaa!
  • 2 / 7
  • tjas
  • 23.7.2015, 22.38
Mielenkiinnosta, millaisen tittelin voittajat saavat?

Homojen 100m Euroopan mestari, vaiko vain 100m EuroGames-voittaja?

Saavatko heterotkin osallistua vai onko se jopa suotavaa? Osallistuvatko heterot, vai kiertävätkö rahakkaampia kilpailuita?

Ikäni urheilua seuranneena, en kyllä olisi osannut sanoa että tällaiset EuroGamesit järjestetään ja että ne ovat seksuaalivähemmistöjen omat kilpailut.