Venetsia: Kaupunginjohtaja laittoi homoseksuaalisuutta käsittelevät kirjat pannaan kouluissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 28
Venetsian rantabulevardia

Italian Venetsian kesäkuussa valittu kaupunginjohtaja Luigi Brugnaro on virallisesti määrännyt, etteivät koulut saa käyttää opetuksessa sellaisia lastenkirjoja, joissa käsitellään homoseksuaalisuutta ja vammaisia henkilöitä.

Päätöstä vastustavat aikovat järjestää tapahtumia, joissa "mustalle listalle" päätyneitä kirjoja luetaan julkisesti. Monissa kirjastoissa on myös kehotettu lukemaan kaupunginjohtajan päätöksellä kiellettyjä kirjoja: kirjojen yhteydessä esillä on kylttejä, joissa lukee kielletyt kirjat, ole kapinallinen, lue niitä.

Jo kesäkuussa Brugnaro oli perustellut vaalilupauksiinsa liittyviä ratkaisuaan poistaa päiväkodeista ja peruskouluista kirjat, joissa aiheena on homoparien vanhemmuus ja adoptio.

- Emme halua syrjiä ketään ja kotona vanhemmat voivat kutsua itseään isä ykköseksi ja isä kakkoseksi, mutta minun on huolehdittava perheiden enemmistöstä, joissa on isä ja äiti, sanoi Brugnaro La Repubblica -lehdelle.

- Vanhempien on opetettava lapsia näistä asioista, ei koulujen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yhteensä 49 kielletyn kirjan listalla on esimerkiksisi And Tango Makes Three -tarina, jossa kaksi urospingviiniä kasvattavat pingviininpoikasen, sekä ranskalainen kirja Jeanilla on kaksi äitiä, jossa susiperheessä on kaksi äitiä.

Venice Mayor Bans Books on Homosexuality, Disability
HS: Venetsian uusi pormestari vastustaa homoutta käsitteleviä lastenkirjoja – julisti 49 teoksen mustan listan
Yle: Venetsian kaupunginjohtaja kielsi kouluilta homoseksuaalisuutta ja vammaisuutta käsittelevät kirjat
PinkNews: Venice bans children´s book about gay penguins

28 kommenttia

Italia on siitä edistyksellinen maa, että he ovat oppineet ajoissa miten tähän agendaan tulee suhtautua riittävällä päättäväisyydellä.
No tuo tietää sitten erityisesti raamattujen ja koraanien pannaan laittoa, sillä niissähän käsitellään luonnottomalla tavalla homorakkautta (tai oisko sen Paavalin "naisista miehiin vaihtajista" puhuminen tulkittava biseksuaalisuudesta saarnaamiseksi).

Toki hyväkin olisi varjella viattomia lapsia muutenkin kaikinpuolin luonnottomilta raamatuilta ja koraaneilta, etteivät lapset kasva henkisesti kieroon noitten takia, sekä angstisiksi ja liian äkkipikaisen väkivaltaisiksikin.