Keniassa homovastainen mielenosoitus Obaman vierailun alla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kristillisen järjestön pystyynpaneman mielenilmaisun osallistujat vaativat Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman vaikenevan hlbti-kysymyksistä heinäkuisen vierailunsa yhteydessä. Kenian pääkaupungissa Nairobissa järjestetty mielenoisoitus jäi kuitenkin järjestäjien odotuksia vaisummaksi: osallistujia oli noin sata.

- Ilmoitamme herra Obamalle, että kun hän saapuu Keniaan tässä kuussa ja hän yrittää esittää aborttiagendaa, homoagendaa, käskemme hänen sulkea suunsa ja mennä kotiin, sanoi parlamenttiedustaja Irungu Kangata parlamentin edustalle kokoontuneille mielenosoittajille trust.org -sivuston mukaan.

Monet mielenosoittajat olivat pukeutuneet t-paitoihin, joissa oli tekstinä "Suojele perhettä marssi".

Obaman on määrä vierailla heinäkuun lopulla Keniassa ensimmäistä kertaa presidentin virassa ollessaan. Hän osallistuu kansainväliseen yrittäjyyskokoukseen. Kenia oli presidentti Obaman edesmenneen isän kotimaa.

Keniassa homoseksuaaliset suhteet on useimpien Afrikan maiden tapaan määritelty rangaistaviksi. Keniassa homoseksuaalisesta suhteesta kiinni jäänyttä voidaan rangaista 14 vuoden vankeustuomiolla. Homoseksuaalien kohtaama syrjintä ja väkivalta on yleistä. Esimerkiksi maan varapresidentti William Ruto on antanut homovastaisia lausuntoja.

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden kesäkuinen ratkaisu sallia samaa sukupuolta olevien avioliitot on kiihdyttänyt homoseksuaalisuuteen liittyvää keskustelua myös Keniassa.

Trust.org: MP tells anti-gay rally: Obama should not push gay agenda in Kenya
PinkNews: Kenyans warn Obama: Spare us gay talk
Yle: Kenian homovastaiset osoittavat mieltään Obaman vierailun lähestyessä – ´Haluamme Obaman ja Michellen´

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta