Aku Raita on Mr. Gay Finland 2015

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Aku Raita on Mr. Gay Finland 2015

Helsingissä ravintola dtm:ssä torstai-iltana järjestetyssä finaalitapahtumassa on valittu järjestyksessään kuudenneksi Mr. Gay Finlandiksi Aku Raita‏.

- Toivoisin että vanhemmat opettaisivat lapsiaan ja toisivat heitä tilanteisiin, jotka ovat mahdollisesti myös heidän omien mukavuusalueidensa ulkopuolella. Kaikkien vanhempien tulisi yrittää näyttää esimerkkiä ja opettaa, ettei ole olemassa pelkästään yhtä ainoaa muottia johon kaikkien vain pitää mahtua, toteaa tuore Mr. Gay Finland 2015.

Raita on 26-vuotias, paljasjalkainen helsinkiläinen ja ammatiltaan parturi. Hänen harrastuksiinsa kuuluu säännöllinen kuntosalilla käyminen, piirtäminen ja runojen kirjoittaminen. Mr. Gay Finland -sivun ehdokasesittelyssä hän kuvailee itseään "määrätietoiseksi, ujoksi ja vanhasieluksi".

- Aku kokee olevansa erilainen tapaus aikaisempiin voittajiin verrattuna, edustaessaan miehekkäämpää muottia karvaisella olemuksellaan. Hän kokee omaavansa järjettömän hyvät käytöstavat, joista olisi hyötyä voittajana. Mr. Gay Finlandina Aku haluaisi tulla muistettavaksi hänen spontaaniudestaan, kerrotaan hänen ehdokasesittelytekstissään.

Kaikkiaan yhdeksän ehdokasta tavoitteli Mr. Gay Finland 2015 -titteliä.

Ensimmäinen perintöprinssi on 27-vuotias helsinkiläistynyt alkuaan turkulainen Joonas Nilsson, jonka myös lehdistö valitsi suosikikseen. Toinen perintöprinssi on 23-vuotiasta tamperelaistunut, syntyjään Kuusankoskelta oleva Niko Hämäläinen.

Vuoden 2015 Mr. Gay Finlandin perintöprinsseineen valinneeseen tuomaristoon kuuluvat vastikään 10-vuotisuraansa juhlistanut drag-taiteilija "Divet" Marko Vainio, Salattujen Elämien "Aki Nikkisenä" näyttelijä Sami Uotila, muun muassa Tuulitunnelista ja Big Brotherista tunnettu Niko Saarinen sekä syksyllä nähtävän uuden "Täydelliset venäläiset naiset" tv-sarjan Elena Lukkarinen. Kilpailun päätuomarina toimii Mikko Silvennoinen ja juontajana nähdään Euroviisut kommentoinut sekä Toosa-TV:stä tuttu Cristal Snow.

Ranneliike.netin toteuttamassa yleisöäänestyksessä eniten tekstiviestiääniä sai 22-vuotias tamperelainen Jami Riutta. Hän sai äänistä 22 prosenttia.

Mr. Gay Finland -kilpailu tukee vuosittain vaihtuvaa hyväntekeväisyyskohdetta. Vuoden 2015 kohde on Sateenkaariperheet ry. Aikaisempina vuosina lahjoitus on osoitettu Amnestyn HLBTI-ryhmälle, North Pride -tapahtumalle, Helsinki Pride –kaupunkifestivaalille, Hiv-tukikeskukselle ja Trans-tukipisteelle.

Vuonna 2010 Mr. Gay Finlandiksi valittiin Kenneth Liukkonen, joka osallistui aktiivisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vuonna 2011 tittelin sai Jussi Laitinen, vuonna 2012 Janne Tiilikainen, vuonna 2013 Aleks Vehkala ja vuonna 2014 Peter Linden.

Päivitys 26.6.2015 klo 7.40: lisätty voittajan kommentti ja tieto vuoden 2015 hyväntekeväisyyskohteesta.

Mr. Gay Finland 2015 -kuvagalleria
www.mrgayfinland.fi

1 kommenttia

Juuh, ihan miehekkään karvaisen komea 26-vuotias köriläs : )

Onnea komeasta voitosta!