Uusi yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta aloittaa toimintansa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Valtioneuvoston asettama uusi yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta aloittaa. Lautakunnan ensimmäinen nelivuotiskausi käynnistyi 17.6.2015.

Lautakunnan on määrä käsitellä ja ratkaista vuoden 2015 alusta voimaan tulleen uuden yhdenvertaisuuslain sekä tasa-arvolain mukaan sille kuuluvat asiat. Lautakunnan pääasiallisena tehtävänä on antaa oikeussuojaa niille, jotka ovat kokeneet tulleensa syrjityksi tai tulleensa syrjintään liittyvien kiellettyjen vastatoimien kohteeksi.

Lautakunta voi antaa kielto- ja velvoitepäätöksiä sekä yhdenvertaisuuslain nojalla myös vahvistaa osapuolten välisen sovinnon. Lautakunta voi asettaa kielto- ja velvoitepäätöksensä tehosteeksi uhkasakon.

Työelämän syrjintätilanteiden valvonta yhdenvertaisuuslain alaan kuuluvissa tapauksissa kuuluu edelleen työsuojeluviranomaisten tehtäviin, mutta tasa-arvolain osalta yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta tutkii myös työelämän kysymyksiä.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan puheenjohtajana toimii valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen Helsingin yliopistosta ja varapuheenjohtajana työtuomioistuimen sihteeri Outi Anttila. Heidän lisäkseen lautakuntaan kuuluu kaksitoista jäsentä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta on uusi, oikeusministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen ja riippumaton toimielin, joka asetettiin nyt ensimmäistä kertaa. Se korvaa aiemmin toimineet syrjintälautakunnan ja tasa-arvolautakunnan.

Oikeusministeriö: Uusi yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta asetettu
Oikeusministeriö: Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta
yvtltk.fi
Uusi yhdenvertaisuuslaki tuli voimaan vuoden 2015 alusta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!