Kangasniemi Pride järjestetään kesäkuun lopussa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2

Etelä-Savon Kangasniemellä järjestetään pride-tapahtuma 27. kesäkuuta. Tapahtuma on paikkakunnalla ja myös koko maakunnassa ensimmäinen laatuaan.

Tapahtuman Facebook-sivun mukaan kulkueeseen kokoontuminen on Kangasniemen Keskusparkilla kello 13, mutta kulkueen tarkempi reitti vahvistetaan myöhemmin. Yle kertoo, että kulkueen määränpäässä Keskuspuistossa järjestetään sateenkaaripiknik.

Tapahtuman toteuttajina ovat seksuaalikasvattajaksi ja -neuvojaksi valmistunut Tarja Pölkki sekä sukupuolenkorjausprosessinsa kautta esillä ollut Elina Partanen. Pölkillä on taustaa myös lastentarhanopettajana ja mallibisneksestä. Tapahtuman suojelijaksi on lupautunut Sexpo Säätiön toiminnanjohtaja Tommi Paalanen.

Kulkueen lähtöpaikassa Pölkki aikoo Ylen mukaan pitää hyvinvointia käsittelevän puheen. Hyvinvointi on Kangasniemen priden pääteema. Tapahtuman luvataan olevan avoin kaikille iästä, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Pölkki arvioi, että tapahtumaan osallistuu muutama kymmenen ihmistä; hän kertoo olevansa tosi tyytyvänen, jos osallistujia tulee 30. Pölkin mukaan Kangasniemellä asuu paljon avarakatseisia ihmisiä, mutta pride-projekti on saanut osakseen myös äänekästä kritiikkiä.

Kangasniemi on 5 700 asukkaan kunta Etelä-Savossa, mutta kesäisin väkiluku kasvaa kesäasukkaiden ansiosta.


Helsingissä Helsinki Pride 2015 -tapahtuman kulkue käynnistyy täsmälleen samaan aikaan Kangasniemen pride-kulkueen kanssa.

Kangasniemi Pride Facebookissa
Yle: ´Meitä on verrattu Isisin terroristeihin´ - Etelä-Savon ensimmäinen Pride kuumentaa tunteita
KSML: Pride-tapahtuma pienelle paikkakunnalle: ´Ensimmäinen kerta´

2 kommenttia

Jaa-a, suuntaavatkohan Leppävirran lesbot tänä vuonna tuonne Kangasniemelle, eivätkä tulekaan perinteiseen tapaansa Hki Prideen : )
  • 2 / 2
  • Hanna
  • 29.6.2015, 13.49
Ei ne suunnannu..Helsingissä edustettiin. Perinteiseen tapaan. Varmasti sinne olis joku poppoo meitä lähteny JOS ajankohta olis ollu joku muu ku HKI Priden aika.