Vatikaani: Irlannin avioliittopäätös "tappio ihmiskunnalle"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2
Vatikaani paavinistuimineen on katolisen maailman pääpaikka.

Vatikaanin valtiosihteeri kardinaali Pietro Parolin toteaa olevansa "syvästi pettynyt" Irlannin homoavioliitot sallivaan äänestystulokseen. Paavi Franciscus ei itse ole ottanut Irlannin avioliittoäänestyksen tulokseen julkisesti kantaa.

Irlannissa katolinen kirkko on ollut perinteisesti hyvin vahva, ja kirkko on pystynyt vaikuttamaan maassa poliittiseen päätöksentekoon. Viime vuosikymmenien mittaan Irlannissa on kuitenkin tapahtunut laajoja yhteiskunnallisia muutoksia ja kirkon valta on vähentynyt.

Irlannissa hyväksyttiin perjantaina 22.5. järjestetyssä äänestyksissä samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeus murskaluvuin.

Vatican says Ireland gay marriage vote is ´defeat for humanity´
Irlannin kansa on puhunut: vahva ´kyllä´ homoavioliitoille

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Jaahas, sieltä saatanaansa uskovasta vatikaanista tuli taas kommentit, saatanalliset säkeet jälleen.

Onneksi ihmiskunnan enemmistö ei noiden lailla halua palvoa mitään saatanaan uskovia uskomuksia, eli ei äärikristinuskomuksia, eikä ääriislameita.

Antiikin roomalaiseen "oikeus"käsitykseen perustuvassa vatikaani-katolisuudessahan naisilla ja lapsilla ei ollut mitään oikeuksia, vaan miehet päättivät kaikesta ja vauvat saattoi heittää vaikka kaatopaikalle.
Ei yhtään ihme että katolisten keskiaikaisten kirkkojen ja luostareitten lattianaluset ja pihamaiden mullat ovat täynnä katolisten surmaamia vauvoja ja lapsia.
Kyllä se maailma sortuu siitä kun toisiaan rakastavat ihmiset saa mennä naimisiin.
+ Eihän uskontoa saa sekoittaa politiikkaan.