Pirkanmaan pride huipentuu lauantaina 6.6. pride-kulkueeseen ja päätapahtumaan

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 1

Pirkanmaan pride 2015 järjestetään Tampereella kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Pride-viikko käynnistyy maanantaina 1.6. englanninkielisellä sateenkaari-illalla. Tiistaina on vuorossa trans-aiheita: Sukupuolen moninaisuus, itsemäärittelyn oikeus ja sensitiivinen kohtaaminen sekä Transkahvila. Keskiviikkona kokoontuu nuorten ryhmä ja järjestetään runotilaisuus.

Torstaina on määrä järjstää ennakkoilmoittautumisen vaativa "Ihan syvältä" -otsikon alla iloinen anaaliseksityöpaja, jossa perehdytään mm. anaalin anatomiaan ja seikkoihin, jotka tekevät anaaliyhdynnästä sekä nautinnollisempaa että turvallisempaa. Samana iltana järjestetään Malkuksen ja Sinuiksi -hankkeen voimin Raamatulla päähän -paneeli, jossa aiheena on vastakkainasettelu.

Perjantaina järjestetään CHECKPOINT 2.0 Hiv-pikatestaus, avoin pulinatori ja ennakkoilmoittautumisen vaativa sinkkutapaaminen.

Lauantaina on luvassa myös normikriittinen näyttelykierros Werstaalla, sateenkaariperhetapaaminen, sateenkaarimessu ja sateenkaariteatteria.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tapahtuma huipentuu lauantai-iltapäivänä 6.6. järjestettävään Tullikamarinaukiolta käynnistyvään ja Laikunlavalle suuntaavaan pride-kulkueeseen, Laikunlavalla järjestettävään päätapahtumaan. Päätapahtumassa on virallisten tervehdyksien ja Pirkanmaan Setan draamaryhmän näytelmäpalan lisäksi myös yhteisöllisiä ja osallistavia osioita, kuten kimppajumppa ja sateenkaariyhteislauluja.

Pride-viikon ohjelmaan kuuluu myös kahdet leimarit YO-talolla: perjantain retroLeimarit yläkerrassa Vintillä sekä lauantain PrideLeimarit koko talossa. Myös Tampereen homobaarin Mixein luvataan olevan perjantaina ja lauantaina mukana pride-humussa.

Tapahtuman järjestää Pirkanmaan Seta ja sen kanssa ovat yhteistyössä esimerkiksi Amnesty, Annikki-OFF, Hiv-tukikeskus, Kehitysvammaisten tukiliiton Mahti-hanke, SPR:n Hämeen piiri, Malkus ry, Tampereen Rasmus, Tamy, Tampereen Sateenkaariperheet, Mixei ja Werstas. Näiden lisäksi mukana on myös Sinuiksi-hanke, joka kiertää kesän aikana useimmissa pride-tapahtumissa eri puolilla Suomea.

Pirkanmaan priden teemana on "Yhdessä olemme enemmän - leimaudu yhdenvertaiseksi".

***

Heinäkuussa 16.7. - 19.7. Tampereella järjestetään myös pride-henkinen "Tamepere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali". Sen järjestää Tampere Pride ry.

Pääjuhlassa luvataan nähtäväksi katkelmia tulevan syksyn näytelmästä Romeot ja Juliat - Tähtien merkitsemät lapset, kun Pirkanmaan Setan Draamaryhmä tulkitsee kokemuksia vihasta ja rakkaudesta.
Päätapahtuman juontajina ovat Minna Kivelä (kuvassa) ja Gekko (kuva: Pirkanmaan Seta)

Pirkanmaan Seta: Pirkanmaan pride 1.-6.6. ohjelma on julkaistu
Pirkanmaan priden ohjelma
pirkanmaanseta.fi/pride

1 kommenttia