Tammisaarelaiskoulu eväsi sateenkaarilipun viestinään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 3
Oppilaiden idea sateenkaarilipuista koulun joukkueella oli liikaa osalle opettajista. Kuva HBL:n sivusta 8 20.5.15

Tammisaarelainen yläaste ei ole hyväksynyt sateenkaarilipun käyttöä koulua edustavana viestinä. Helsingissä viikonloppuna 24-25.5 järjestettävässä koululaistapahtumassa koulun joukkueen oli määrä toisaalta heiluttaa sateenkaarilippuja, toisaalta esiintyä sotilaskuoseissa muistuttamassa Suomen ainoasta ruotsinkielisestä varuskunnasta.

Sateenkaariteema oli kuitenkin ollut liikaa muutamalle opettajalle ja rehtori Petri Nyberg kielsi sen. Lausunnossa Ylelle rehtori totesi, ettei aiheesta päästy yksimielisyyteen. Nyberg kirjoitti, että koulun "ei tule olla foorumi politiikalle tai propagandalle".

Ekenäs högstadieskolanin oppilaskunnan puheenjohtaja Lukas Lundin sanoi HBL:lle, että muutamat koulun kolmestakymmenestä opettajasta oli ollut sateenkaarilippua vastaan. Lundin kiisti rehtorin näkemyksen siitä, että sateenkaarilippu olisi luonteeltaan poliittinen.

Koululaistapahtuma Staffetkarnevalenin järjestäjät eivät ole mitenkään torjuneet sateenkaarilippuja. Ruotsinkielinen valtakunnallinen koululaisjärjestö FSS kehoitti vastavetona kaikkia osallistujia kantamaan sateenkaarivärejä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Puheenjohtaja Nicholas Kujala sanoi HBL:lle (20.5.15, s8) , että koulun perustehtäviin kuuluu kasvattaa nuorisoa tasa-arvoiseen ajatteluun ja koulu ei saa olla tyyssija syrjinnälle.


3 kommenttia

Monimuotoinen pukeutuminen olisi varmasti se mukavin ratkaisu - sillä eihän me yhdestä muotista olla, eikä haluta sellaisiksi tulla.

Nythän tuolla voi muutama oppilas pukeutua vaikkapa "siveyden sipuliksi" eli Toimi Kankaanniemeksi (? kyskhet lök)

http://i.ytimg.com/vi/VMmIvcwRTuQ/maxresdefault.jpg

Kommenttia muokattu: 20.05.2015 klo 22:30