Ruotsin rauhanyhdistyksen vaihtoehtoinen puolustusjärjestelmä: "Laulava merimies"

  • Uutinen
  • Sattumat
  • Sami Mollgren
  • 3
Laulava merimies toivottaa veden alla matkustavat tervetulleeksi Ruotsiin (kuva: bsmart.se)

Ruotsin rauhanyhdistys kertoo laskeneesa huhtikuun lopussa mereen Tukholman saaristoon laitteen, joka morsettaa sukellusveneille, että "tätä tietä, jos olet homo". Lisäksi laitteessa on animoitu neonkuva vähäpukeisesta merimiehestä ja teksti "Tervetuloa Ruotsiin. Homo jo vuodesta 1944". Vuodesta 1944 homoseksuaaliset suhteet ovat olleet Ruotsissa laillisia.

- Jos sukellusveneen miehistö Itämeren aaltojen alla kuulee tai näkee kyltin, he ovat tervetulleita Tukholman prideen 1. elokuuta. Rauhattomina aikoina rajat ylittävä rakkaus ja rauha ovat erityisen tärkeitä. Haluamme murtaa väkivallan. Kutsumme koskee myös ruotsalaisia sukellusveneitä ja sotilashenkilöitä ja kaikkia muitakin, jotka haluavat liittyä meihin, sanoo Ruotsin rauhanyhdistyksen viestintä- ja varainhankintajohtaja Daniel Holking.

Samalla otetaan kantaa Venäjällä elävien hlbti-vähemmistöihin kuuluvien vaikeaan asemaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Järjestö muistuttaa, että vuosikymmeniin suurimmassa sukellusvenejahdissa Ruotsin puolustusvoimat eivät löytäneet mitään. Itämereltä on raportoitu lisääntyvästä venäläisestä sukellusvenetoiminnasta.


Tutustumisvideo: Laulava merimies

Järjestön mukaan Laulava merimies on samalla kommentti turvallisuuskeskusteluun, ja viesti Ruotsin hallitukselle siitä, että tarvitaan uusia ajatuksia, eikä paluuta entiseen puolustusjärjestlmään, asevelvollisuuteen ja asevarusteluun. Järjestön mukaan maailma ei tarvitse lisää aseita. Järjestön mukaan asevarustelu itsessään aiheuttaa konflikteja. Vuonna 1883 perustettu Ruotsin rauhanyhdistys Svenska freds- och skiljedomsföreningen on maailman vanhin lajissaan.

Laulava merimies laskettiin Tukholman saaristoon 27. huhtikuuta. (kuva: Svenska freds- och skiljedomsföreningen)

Svenska freds- och skiljedomsföreningen: Svenska Freds sjösätter välkomnande försvarssystem
Ilta-Sanomat: Ruotsalaiset asensivat neonkyltin meren pohjaan – vähäpukeinen merimies tervehtii sukellusveneitä

3 kommenttia