Hiv-tukikeskus ja Positiiviset ry selvittävät kyselyllä seksikäyttäytymistä sekä hiv-tietoutta ja -asenteita

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren
  • 3
Hiv-tukikeskus ja Positiiviset ry:n kyselyssä selvitetään vastaajien seksikäyttäytymistä sekä hiviin liittyviä tietoja ja asenteita. Kysely on auki 7. kesäkuuta asti.

Hiv-tukikeskus ja Positiiviset ry toteuttavat kyselyn, joka on suunnattu homo- ja bimiehille, ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa sekä sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Kyselyn tarkoitus on selvittää vastaajien seksikäyttäytymistä sekä hiviin liittyviä tietoja ja asenteita.

Kysely on osa Hiv-tukikeskuksen ja Positiiviset ry:n yhteistä kaksivuotista SeksiPertti -kampanjaa. Kampanjan tavoitteena on parantaa hiv-positiivisten asemaa homoyhteisössä, lisätä hiv-tietoutta yhteisön sisällä, edistää homo- ja bimiesten seksuaaliterveyttä sekä madaltaa kynnystä hakeutua hiv-testiin.

Raportti kyselyn tuloksista on määrä julkaista syksyllä 2015 positiiviset.fi ja miestenkesken.fi nettisivuilla. Kyselyn tuloksia käytetään SeksiPertti-kampanjan suunnittelussa. Tuloksia hyödynnetään myös hiv-ennaltaehkäisytyön ja -testauksen kehittämisessä sekä hiv-positiivisille suunnattujen palveluiden suunnittelussa. Kysely tullaan toistamaan kampanjan lopussa.

Kyselyn arvioitu vastausaika on 15 minuuttia ja vastaaminen onnistuu myös mobiililaitteella/tabletilla. Vastaamisaika on 4.5.–7.6.2015. Vastaaminen tapahtuu nimettömänä. Vastaukset käsitellään ja tulokset raportoidaan luottamuksellisesti ja vastaajan anonymiteettiä kunnioittaen.

Vastaajien kesken arvotaan vuoden kondomit ja liukuvoiteet sekä lahjakortti seksitarvikeliikkeeseen.

Kysely (auki 7. kesäkuuta asti)

3 kommenttia

Tuolla netissä ja muualla näyttää pyörivän hiv-tartunnan saaneita, etenkin biseksuaaleja, jotka puhelevat että heillä "virus-vasta-ainetasot ovat lääkityksen ansiosta mittaamaattomissa, joten he voivat harrastaa kumitta seksiä, eivätkä ole vaaraksi muille".

Noinkohan ovat.
Human onkin jo tehnyt omat tutkimukset!