Mr ja Miss Gay Finland 2015 -kilpailujen ilmoittautumiset käynnissä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Mr Gay Finland ja Miss Gay Finland valitaan Helsinki Pride -viikolla.

Huhtikuun puolivälissä alkaneet Mr Gay Finland 2015 ja Miss Gay Finland 2015 -kilpailujen ilmoittautumiset jatkuvat 6. toukokuuta asti. Finalistit on määrä julkistaa kesäkuun alussa ja molempien kilpailujen finaalitapahtumat ovat Helsinki Pride -viikolla Ravintola dtm:ssä.

Kuudes Mr Gay Finland -kilpailu

Mr Gay Finland -kilpailussa valitaan järjestäjien mukaan "vuodeksi Suomen fiksuin ja komein homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille. Tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta, sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä". Mr Gay Finland -kilpailun finaalitapahtuma on torstaina 25. kesäkuuta.

Mr Gay Finland -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010. Ensimmäiseksi tittelin haltijaksi valittiin tuolloin Kenneth Liukkonen. Seuraavien vuosien Misterit olivat Jussi Laitinen, Janne Tiilikainen, Aleks Vehkala ja Peter Linden. Kunkin vuoden voittajat ovat edustaneet Suomea kansainvälisissä Mr. Gay Europe ja Mr. Gay World -kilpailuissa. Tuore Mr Gay Finland on perinteisesti ollut myös näkyvästi esillä Helsinki Pride -kulkueessa ja puistojuhlassa. Tänä vuonna kulkue ja puistojuhla järjestetään lauantain 27.6.2015.

- Mr. Gay Finland on myös hyväntekeväisyyttä, sillä kilpailun voitto lahjoitetaan vuosittain vaihtuvaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Aikaisempina vuosina lahjoitus on osoitettu Amnestyn HLBTI-ryhmälle, North Pride -tapahtumalle, Helsinki Pride -kaupunkifestivaalille, Hiv-tukikeskukselle ja Trans-tukipisteelle, kerrotaan Mr Gay Finland -kilpailun taustavoimista.

Kolmas Miss Gay Finland -kilpailu

Miss Gay Finland -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013. Miss Gay Finlandiksi valittiin tuolloin Leena Luuri. Toiseksi tittelin haltijaksi valittiin vuonna 2014 Melanie Orenius.

- Olet sitten bisse, lepakko, trans, butch, femme, dyke, queer, leidi, rouva, poliisi, lentoemo, naistutkija tai mitä ikinä, voit hakea kilpailuun. Kaikki täysi-ikäiset homo- ja biseksuaalit naiset iästä, mitoista ja tyylistä riippumatta voivat osallistua. Eikä ole väliä viihdytkö reisitaskuhousuissa vai minihameessa, kumppareissa vai korkkareissa. Finaaliin valitaan ennen kaikkea erilaisia persoonia!, todetaan Miss Gay Finland -sivustolla.

Miss Gay Finlnad -kilpailussa voittaja saa päättää, mille Setan jäsenjärjestölle ohjataan rahapalkinto.

Miss Gay Finland -kilpailun finaali järjestetään keskiviikkona 24. kesäkuuta.

Mr Gay Finland -sivusto
Miss Gay Finland -sivusto

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!