Eurotrendejä: Äärioikeisto rynnii eurovaaleihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Kesäkuun 7. päivänä pidetään eurovaalit, ja valmistelut ovat kovassa vauhdissa – myös äärioikeistolaisten ja äärikansallisten keskuudessa. Teemat ovat kaikkialla samantyyppisiä: varoitellaan toisenlaisista ihmisistä: maahanmuuttajista, homoista ja mustalaisista. Ja vastustetaan EU:ta!

Mielenkiintoista on, miten Soinin puolue sijoittuu tässä poliittisessa kartassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Itävallan vapauspuolue FPÖ valokeilassa


Itävallan tv:n ajankohtaisohjelmissa on viime viikkoina kohistu Itävallan parlamentin toisen varapuhemiehen Martin Grafin (FPÖ eli vapauspuolue) avustajista. Avustajina on kaksi miestä, jotka ovat tietojen mukaan aktiivisesti ostelleet erilaista natsikamaa Aufruhr-nimiseltä postifirmalta. Toissa viikolla vihreät vaativat, että varapuhemiehen on julkisesti otettava etäisyyttä näihin natsimielisiin nuoriin avustajiin. FPÖ on oikeistoradikaalinen puolue, joka syksyn vaaleissa sai murskavoiton. Haider kuului aikoinaan FPÖ:hön, mutta otti eron ja perusti uuden, oman oikeistopuolueen. FPÖ on ratsastanut voittoon muukalaisvihamielisellä ohjelmallaan.

Eikä tämä riitä. Avustajat ovat toimineet aktiivisesti natsihenkisessä nuorisoliitossa Sturmadler (myrskyhaukka). Illanvietoissa ei ole laulettu pelkästään leirinuotioista, vaan mukana on ollut oikea natsilaulukirja. Martin Grafin on kehottanut alaisiaan pitämään etäisyyttä näihin asioihin. Nyt selvitellään, onko natsikamaa myös levitetty Itävallan alueella. Nuoret miehet ovat 21- ja 22-vuotiaita. Martin Graf torjuu kaikki syytökset, mutta asia on niin vakava, että parlamentin puhemies lupasi ottaa asian esiin parlamentin istunnossa.

(Die Presse)

Itävaltalainen EU-parlamentaarikko (ja lesbo) Ulrike Lunacek kertoo, että myös itse varapuhemies Martin Grafin on ollut mukana äärijärjestössä, "Olympia –nuorisoliitossa" ja hän lupasi irrottautua siitä, kun hänet valittiin varapuhemieheksi.
Itävallan Vihreiden EU-ehdokas on lesbo, äärioikeisto ärjyy



Nykyinen meppi Ulrike Lunacek on puoluetaustaltaan vihreä. Viime viikonvaihteessa hänet valittiiin vihreiden sisäisellä äänestyksellä puolueen ykkös-EU-ehdokkaaksi. Hän voitti toisen, kokeneen vihreän EU-edustajan. Nyt yksi FPÖ-puolueen vaikuttaja, päätoimittaja ja meppi Andreas Mölzer syyttää vihreitä keskittymisestä marginaaliryhmiin, kuten homoihin ja lesboihin. Julkilesbon, Ulrike Lunacekin valinta puolueen pääehdokkaaksi europarlamenttiin on selvä osoitus, että vihreille ovat tärkeitä vain nämä marginaaliryhmät ja ilmeisesti EUssa yritetään nyt euroopanlaajuisesti pitää homoliitot EU:n tärkeimpänä asiana.

Oikeistoradikaalin puolueen meppi Andreas Mölzer haukkui vajaa viikko sitten edellisen kerran homot ja lesbot. Silloin EU:ssa käsiteltiin perusoikeuksia ja vaadittiin homojen ja lesbojen laillisuusaseman parantamista ja suojaa uskonnollisten johtajien hyökkäyksiä vastaan. Mölzerin mielestä tässä nyt rajoitetaan ihmisten mielipiteenvapautta. Nyt yritetään sitä, että jokainen , joka sanoo sanankin homoja tai maahanmuuttajia vastaan, joutuu oikeuteen.