Helsingin Gayteatteri: Jeffrey lavalle uudelleen

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 5

Helsingin Gay-teatteri tuo lavalle uudestaan syksyllä 2014 esitetyn Paul Rudnickin näytelmän Jeffrey. Toukokuussa nähdään yhteensä kymmenen näytöstä 6.5. alkaen.

Näytelmä kertoo New Yorkissa elävästä työttämästä näyttelijästä, Jeffreystä. Hän työskentelee monen muun kaltaisensa tavoin tarjoilijana. 1990-luvun alussa seksiä rakastava Jeffrey joutuu monen muun tapaan muuttamaan aiemmin vapaata suhtautumistaan suhtautumistaan seksiin AIDSin vuoksi. Jeffrey päättääkin kieltäytyä lihan iloista kokonaan. Mutta kuinka välttää seksi suurkaupungissa, ja mitä sen tilalle? Onnistuuko selibaatti kun unelmien mies odottaakin kulman takana kuntosalilla? Ja hän on HIV-positiivinen. Kannattaako rakastua, jos se tietää menettämisen tuskaa tulevaisuudessa?

Näytelmän on HGT:lle suomentanut Ari Murto ja sen ohjaa Cris af Enehielm.

Lippuja on saatavissa Tiketistä netistä ja Bear Park Cafesta Helsingin Karhupuistosta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 2006 aloittanut Helsingin Gay-teatteri on 35 jäsenen vahvuinen harrastajateatteri. Se toimii Helsingin Gayteatteri HGT ry - Helsingfors Gayteater HGT rf -yhdistyksen puitteissa. HGT kertoo missiokseen tuoda esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää koskettavia aiheita ja homotaiteilijoiden teoksia näyttämötaiteen keinoin. Teatteri tuottaa vuosittain kaksi näytelmää ja ohjelmallisia Kultuurikaappi-iltamia.

Helsingin Gayteatteri: Jeffrey
HGT:n syksyn näytelmä: Jeffrey

5 kommenttia

Hieno juttu! Hyvä näytelmä ja HGT:n tulkinta siitä.

Esityksiä odotellessa voikin nauttia alkupaloiksi kyseisen näytelmän leffa-version (1995) trailerista, jonka varmaan useimmat meistä ovat nähneet jokusen kerran.

https://www.youtube.com/watch?v=C7FO6pxHR7M

Muistaako muuten joku, tuliko tuo leffa joskus jopa joltain suomalaiselta tv-kanavaltakin?
Elokuvanakin tuttu viime syksyn esitys siis uusintakierrokselle, hyvä, yleisöä varmaan kyllä riittää.

Mutta mitä tapahtui tälle:

"Kevääksi 2015 HGT valmistelee esitystä, työnimellä "sateenkaaren perilliset". Esityksen on määrä tarkastella seksuaalivähemmistöjen tämän hetkistä yksityistä ja yhteiskunnallista tilaa Suomessa. Syksyn aikana järjestetään Helsingin Kallion Karhupuiston Kulmakahviossa avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa esiintulleet asiat vaikuttavat tulevaan esitykseen" -??