Hillary Clintonin kampanjavideoon Venäjällä K18-merkintä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Hillary Clintonin kampanjavideolla esiintyvät Nathan Johnson ja Jared Milrad käsi kädessä ovat Venäjällä K18-materiaalia (kuvakaappaus videolta)

Venäläinen riippumaton TV-kanava Дождь (Dozhd) on liittänyt Hillary Clintonin kampajavideoon K18-merkinnän videolla nähdyn käsi kädessä kulkevan miesparin vuoksi.

TV-kanava katsoo, että ilman merkintää aikuisille suunnatusta sisällöstä video olisi mahdollisesti Venäjän ns. homopropagandalain vastainen. Laki kieltää esittämästä esimerkiksi homosuhteita heterosuhteisiin verrattavina.

Video liittyy Hillary Clintonin presidentinvaalikampanjaan. Hän on ilmoittanut virallisesti lähtevänsä tavoittelemaan Yhdysvaltain presidentin virkaa vuoden 2016 marraskuun vaalissa. Clinton on näkyvästi toiminut myös hlbti-yhdenvertaisuuden puolesta.

Washington Blade -lehti esittelee kampanjavideolla nähtävän chicagolaisen miesparin. Nathan Johnson, 30, ja Jared Milrad, 31, on määrä vihkiä avioliittoon kesäkuussa. Kerralla julkisuuteen päätynyt pariskunta kertoo haastattelussa elämästään ja myös siitä, miten päätyivät videolle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uusi Suomi: Tämä näky oli liikaa Venäjällä – Hillary Clintonille K-18-varoitus
CNN: Hillary Clinton´s campaign video carries warning stamp on Russian TV channel
Washingon Blade: Meet the gay couple in Clinton campaign video
Hillary Clinton käynnisti presidentinvaalikampanjansa - kampanjavideolla mukana homopari

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • JETT
  • 18.4.2015, 11.12
Tämä venäläistä yhteskuntaa nakertava 'homolaki' on mielenkiintoinen.
Tulevissa oppikirjoissa se tulee olemaan klassikkoesimerkki rinnakkaispropagandasta, jonka todelliset määränpäät ovat aivan muualla.
Lapsemme tulevat opisekelemaan sen valmistelua ja hyväksymistä (joka ikinen duman jäsen). Ja lopuksi sen yhteiskuntaa mädättävästä vaikutuksesta (väkivalta, oikeusjärjestelmän korruptio..) ja kaatumisesta.
Kerroinkin näillä palstoilla aikaisemmin, miten lumoavaa oli tutustua Johannesburgissa Apartheid Museon selostuksiin siitä, miten koko rotuoppi kaatui omaan mahdottomuuteensa. Aivan, kuten Neukkula.