Vatikaanin arvellaan "torjuvan" homoseksuaalin suurlähettilään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Ranska on joutunut odottamaan Vatikaanin vahvistusta uuden suurlähettilään nimitykselle yli kolme kuukautta. Tavallisesti hyväksyntä tulee runsaassa kuukaudessa.

Arvioiden mukaan Laurent Stefanini ei kelpaa Vatikaanille seksuaalisen suuntautuneisuutensa vuoksi. Lisäksi Ranskan tasa-arvoisen avioliittolain on arveltu aiheuttavan närää Vatikaanissa.

Vatikaani ei ole suostunut kommentoimaan ranskalaislehdelle asiaa, mutta katolisen kirkon La Croix -lehden lähde kertoo Vatikaanin pitävän Ranskan tekemää nimitystä provokaationa.

Vatikaanilla ei yleensä ole ollut tapana suoranaisesti torjua epämieluisaksi kokemaansa suurlähettilästä, vaan vastauksen viipyminen on tavallisesti tulkittu kielteiseksi kannanotoksi.

Ranska on ehdottanut myös vuonna 2007 homoseksuaalia suurlähettilääksi Vatikaaniin. Tähänkään nimitykseen ei saatu mitään vastausta Vatikaanista, ja Ranska nimitti lopulta tehtävään toisen henkilön.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ranskan presidentti François Hollande nimitti Stefaninin suurlähettilääksi Vatikaaniin 5. tammikuuta 2015. Tämän jälkeen Vatikaanista ei ole kuulunut asian suhteen mitään. Ranskan ulkoministeriö ei aio perua nimitystä. Ministeriö on ilmaissut Stefaninin olevan yksi Ranskan parhaista diplomaateista. Tietojen mukaan nimitys oli nimenomaan presidentti Hollanden toive.

PinkNews: Vatican ´rejects´ gay French ambassador
Yle: Vatikaani viivyttelee Ranskan homoseksuaalin suurlähettilään nimitystä
Kaleva: Vatikaani odotuttaa Ranskan homoseksuaalisen suurlähettilään nimityksen vahvistamista

1 kommenttia

Siellä on vatikaanin pedofiili-köörillä niskakarvat pystyssä, kun toista aikuista miestä tervehenkisesti rakastava aikuinen mies olisi tulossa suurlähettilääksi ; )