Kalifornia: lakihanke homojen surmaamisesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 4

Yhdysvalloissa, Kalifornian osavaltiossa on käynnissä hanke kansanäänestyksestä, jonka tavoitteena on laillistaa homojen ja lesbojen tappaminen.

Paikalliset lehdet The Sacramento Bee ja San Francisco Chronicle kertovat, että asianajaja Matt McLaughlin on helmikuussa jättänyt anomuksen ja suorittanut 200 dollarin maksun, jotta homojen ja lesbojen tappamista vaativa lakialoite tulisi vuoden 2016 vaalien yhteydessä kansanäänestykseen.

Kaliforniassa kuka tahansa voi käynnistää kansanäänestyksen maksamalla 200 dollarin maksun ja keräämällä yli 300 000 ihmisen allekirjoitukset.

Vaikka lehtien mukaan on selvää, ettei lakihanke koskaan etene laiksi, ei osavaltion oikeusministerillä ole välttämättä mahdollisuuksia kuitenkaan pysäyttää perustuslain vastaisen hankkeen etenemistä välittömästi. Kalifornian yliopiston lainsäädännön professori Vikram Amar sanoo, ettei hanke etene laiksi, mutta on epäselvää, missä vaiheessa hanke kaatuu. Oikeusministerin mahdollisuuksia pysäyttää lain eteneminen rajoittaa vuonna 1978 osavaltion korkeimmassa oikeudessa tehty päätös sen jälkeen, kun oikeusministeri oli yrittänyt pysäyttää kansanäänestyshankkeen.

Oikeusministerin odotetaan tekevän päätöksensä hankkeen kohtalosta viimeistään toukokuun alussa. Mikäli hän sallii hankkeen etenemisen, aletaan Kaliforniassa mahdollisesti koota nimiä tueksi lakialoitteelle, jossa vaaditaan homojen tappamista "luodilla päähän tai muulla soveliaalla menetelmällä".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

McLaughlin toteaa Sodomite Suppression Act -lakihankkeessaan, että "on parempi, että rikoksentekijät surmataan kuin että me kaikki kuolisimme Jumalan vihan vuoksi sietäessämme pahuutta keskuudessamme".

Sacramento LGBT Community Centerin johtaja Donald Bentz on ABC Newsin mukaan kuvannut hanketta "samaan hengenvetoon sekä kauhistuttavaksi että lähes naurettavaksi".

McLaughlinin hanke on herättänyt Kaliforniassa pohdinnan siitä, pitäisikö kansanäänestyksiä koskevia lakeja muuttaa. Helsingin Sanomat kertoo, että esimerkiksi 200 dollarin hinta on pysynyt samana vuodesta 1943 lähtien. Kansanäänestysten määrä on noussut 1960-luvun 47:stä 2000-luvun yli 600:een. Esimerkiksi samaa sukupuolta olevien väliset avioliitot ovat välillä olleet kiellettyjä kansanäänestyksen tuloksen vuoksi.

Kaliforniassa on myös käynnistynyt kampanjointi McLaughlinia vastaan. Toistakymmentä tuhatta ihmistä on ehtinyt antaa tukensa vetoomukselle, jolla vaaditaan asianajajan luvan epäämistä McLaughlinilta.

San Francisco Chronicle kertoo, että McLaughlin on toiminut asianajajana vuodesta 1988 lukien. Vuonna 2004 hän yritti saada kansanäänestykseen lakiesityksen, joka olisi tuonut Raamatun opettamisen kirjallisuuden tunneille kouluihin.

GayStarNews: Lawyer proposes ´Kill the Gays´ bill in California
HS: Kalifornia ihmeissään: homojen tappamista vaativa lakihanke vaikea pysäyttää alkuunsa
Vox: A lawyer in California is pushing a ballot measure to legalize killing gay people

4 kommenttia

Kyseinen, ääri-kristityn juristin kansalais-lakialoite on täällä:

https://oag.ca.gov/system/files/initiatives/pdfs/15-0008%20(Sodomy)_0.pdf

Aloitteessahan esitetään myöskin hlbt-informaation kieltämistä lapsille (eli samaa, minkä ortodoksit säädättivät Venäjälle), sekä kaikkien julkistalouden työpöaikkojen ja tukien yms. eväämistä homoilta ja lesboilta.

Ihan suorastaanhan tuo nuoleskelee kristillis-islamilaista lähimmäisen-rakkaudettomuuden perinnettä ja noitten uskomusten hinkua luoda helvettinsä tänne maan päälle.

Kommenttia muokattu: 23.03.2015 klo 11:19
  • 2 / 4
  • Swenne
  • 23.3.2015, 17.13
Human:
Hyvin muotoiltu!
Olin tassa jonkin aikaa sitten Apartheid Museossa Johannesburgissa: milenkiintoista oli se, miten rotua pystyttiin maarittelemaan monimutkaisen jarjestelma avulla. Paikallinen parlamentti pystyi kuitenkin muuttamaan rodun, jolloin yhdessa yosta mustasta tuli valkoinen ja valkoisesta aasialainen jne..
Homma kaatui omaan mahdottomuuteensa.

Mielenkiintoista on, miten naita sitten tutkittaisiin oikeudessa Kaliforniassa.
Suomessa asiahan on helppo, koska homokansa itse rekisteroi itsensa naita varten.