Venäjällä nuorten tukipalvelu ”Lapset-404” uhataan sulkea

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Venäläinen sanomalehti Vedomosti ja saksalainen hlbti-sivusto Queer.de kertovat tänään, että Venäjällä yritetään lopettaa hlbti-nuorille suunnattu tukipalvelu ”Lapset-404”. Syyttäjälaitoksen mukaan tukipalvelu rikkoo homopropagandalakia.

”Lapset-404” toimii netissä, mutta perjantaina tulleiden tietojen mukaan se joutuu jälleen oikeuteen. Nettipalvelun perustaja, jounalisti Elena Klimova tuomittiin jo tammikuussa n. 700 euron sakkoihin, koska hänen nettipalvelunsa rikkoo homopropagandalakia. Nyt sivuston kimppuun käyvät yleisen syyttäjän lisäksi mediaa valvova Roskomnadsor ja Kremlille uskollinen nuorisojärjestö ”Nuori kaarti”. Roskomnadsor on kertonut, että he ovat saaneet ainakin 150 kantelua sivuston toiminnasta.

”Lapset-404” sai nimensä siitä, että netissä tulee virheilmoitus 404, jos pääsy jollekin sivustolle on estetty. Sivusto toimii venäläisessä sosiaalisessa mediassa (VK) ja facebookissa. Toiminta alkoi maaliskuussa 2013, kun monet nuoret olivat ottaneet sivuston perustajaan yhteyttä yhden lehtiartikkelin pohjalta. Monet nuoret pyysivät apua omaan tilanteeseensa.

Nettiryhmässä nuoret kertovat omia tuntemuksiaan – hyviä ja huonoja. Jos sivusto lopetetaan, näiltä nuorilta katoaa viimeinen ”henkireikä”. Elena Klimova ei anna periksi: Hän sanoo valittavansa Euroopan ihmislikeustuomioistuimeen, jos oikeutta ei tule Venäjällä.


Homojen vastaisia toimia kiristetty Venäjällä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime aikoina Venäjällä on vaikeutettu hlbti-järjestöjen toimintaa. Ensin murmanskilainen Maximum-niminen järjestö sai sakot, kun se ei ollut kirjautunut ”ulkomaisten agenttien” rekisteriin. Maaliskuun alussa toinenkin järjestö tuomittiin ”ulkomaiseksi agentiksi”.

Kaliningradissa pormestari Alexander Jarosuk kuvasi eilen Venäjää ”cooliksi” maaksi, josta muut maat vielä joskus tulevat ottamaan oppia. Pormestarin mukaan Euroopassa hyysätään tällä hetkellä pedofiileja, gayparaateja ja sodomiaa. Parin, kolmenkymmenen vuoden kuluttua kaikki on toisin, ja Eurooppa seuraa Venäjän esimerkkiä.


Lapset-404 elokuvan trailer

4 kommenttia

Kaliningradissa pormestari Alexander Jarosuk kuvasi eilen Venäjää ”cooliksi” maaksi, josta muut maat vielä joskus tulevat ottamaan oppia. Pormestarin mukaan Euroopassa hyysätään tällä hetkellä pedofiileja, gayparaateja ja sodomiaa. Parin, kolmenkymmenen vuoden kuluttua kaikki on toisin, ja Eurooppa seuraa Venäjän esimerkkiä.

* Tuon kuin luin niin meinasin pudota tuolilta, niin pahasti repesin nauramaan!! :DDDD
  • 2 / 4
  • JETT
  • 22.3.2015, 11.33
Immanuel Kant Baltic Federal University Kaliningradissa muistuttaa kaikesta siitä hienosta, mitä tämä venalaisten hallintokulttuuri on saavuttanut ihmiskunnan hyväksi.
Siellä käydessäni suurin osa nuorista ei tiennyt/ymmärtänyt/välittänyt, että Immanuel oli a) Königsbergin preussilainen ja b) ateisti. Venäläiset ovat siis tehneet kulttuurikaappauksen ja luulevat raukat tänään, että Kant oli venäläinen.
(Samoin Moskovan Savoy Hotellissa esitteet mainostavat matkoja vanhaan perinteiseen venäläiseen Viipuriin)
Brezhnev olisi käydessään halunnut possauttaa katedraalin maan tasalle, kuten tekivät kuninkaanpalatsille, mutta sen verran paikkakunnalle oli jäänyt (eurooppalaista) sivistystä, että saivat B:n ymmärtämään, että jopa Marx oli ammentanut ajatuksiaan Kantilta.
Nyt siellä mätänevät ihanat tammilehdot jugend-villoineen ja kaiken korvaa neukkulainen (venäläinen) brutalismi, prostituutio, huumeet ja korruptio.
Entisiä klpyläkaupunkeja kutsutaan neukkuterroristien (vrt. 'Kalinin') nimillä tai yksinkertaisesti militaarisilla numeroilla.
Harmi, etten ikäni puolesta pääse nauttimaan parinkymmenen vuoden kuluttua tätä vnäläistä ihanuutta myös Pariisissa!