SPR:n Hämeen piiri palkitsi Postimuseon

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Punaisen Ristin Hämeen piiri on päättänyt myöntää Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen vuonna 2014 Tampereelle muuttaneelle valtakunnalliselle Postimuseolle.

- Postimuseo on toiminnallaan rohkeasti ja monipuolisesti tuonut esiin yhteiskuntamme vähemmistöjä koskevia kysymyksiä sekä ilmiöitä. Vapriikissa esillä olevan Salaisuuksin suljettu – kirjeiden Tom of Finland -näyttelyn avulla Postimuseo on avannut ihmisen elämän monimuotoisuutta ja tehnyt näkyväksi teemoja, jotka saattavat olla jollekin yhteiskuntamme jäsenelle tabuja, mutta monelle samalla arkipäivää. Näyttelyllään ja viestinnällään Postimuseo on myös edistänyt yhdenvertaisuuskysymysten esiin nostamista sekä osallistunut taholtaan kiihkottomasti yhdenvertaisuutta käsittelevään keskusteluun, todetaan tunnustuksen perusteluissa.

Postimuseon johtaja Kimmo Antila sanoo SPR:lle, että Tom of Finland -näyttelyssä, kuten seuraavassakin evakkoja ja pakolaisia käsittelevässä näyttelyssä ollaan ihmisoikeuskysymysten äärellä. Hänen mukaansa Postimuseon tavoite museona on oikeasti sanoa jotain ja toimia keskustelun herättäjinä yhteiskunnassa.

Tunnustus luovutettiin Postimuseon johtajalle perjantaina elokuvateatteri Niagarassa. Tilaisuuden yhteydessä järjestettiin rasismia käsittelevä paneelikeskustelu, johon osallistuvat Dome Karukoski, Olli-Poika Parviainen, Milla Ilonen, Mikko Väisänen sekä Maryan Abdulkarim.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tampereella sijaitsevan postimuseon Tom of Finland -näyttely jatkuu 29.3. asti.

RedNet: Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus Postimuseolle
Punaisen Ristin eirasisimille.fi -sivusto
Myös sateenkaariväki marssi Tampereella syrjimättömän Suomen puolesta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!