Ääri-islamistit teloittivat homoja katolta pudottamalla Mosulissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3

Joillain alueilla Irakissa ja Syyriassa valtaa pitävät ääri-islamilaisen ISIS-järjestön eli Islamilaisen kalifaatin terroristit ovat teloittaneet Irakin Mosulissa kaksi miestä julmalla tavalla heittämällä tai pakottamalla nämä hyppäämään korkean talon katolta alas kadulle kädet ja silmät sidottuna.

Saksalaisen Bild-lehden tietojen mukaan miehille langetetun kuolemantuomion taustalla olisi homoseksuaalisuus. Bild kertoo, että miesten tuomio luettiin paikalla kaiuttimista ennen teloituksen toimeenpanoa. Tuomittujen katolta pudottamista seurasi satoja ihmisiä. Valokuvissa nähtiin myös miesten ruumiiden lojuvan kadulla vihaisen väkijoukon edessä.

Tapauksista on ladattu kuvia ja videoita ISIS-järjestöä lähellä olevien tahojen tileille sosiaaliseen mediaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kuvia on myös esimerkiksi tapauksesta, jossa uskottomuudesta syytetty nainen on kivitetty kuoliaaksi. Islamilaisen kalifaatin valtaamilta alueilta saatujen tietojen perusteella järjestö pelottelee alueen asukkaita esimerkiksi brutaaleiksi kuvatuilla julkisilla teloituksilla, jotka perustuvat järjestön tulkintaan sharia-laista.

Bild: ISIS stürzt Homosexuelle vom Dach
Verkkouutiset: ISIS levittää shokeeraavia kuvia: nainen kivitettiin, mies työnnettiin alas katolta
Verkkouutiset: Kirje ISIS:n valtaamasta kaupungista: ruumiita seinillä, kuvaajia amputoidaan, lapset pakotetaan luovuttamaan verta
Daily Beast: In Graphic Photos and On Twitter, ISIS Members Record and Tout Executions of Gay Men

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Kysyn vaan
  • 18.1.2015, 23.56
Anteeksi, mutta ketä tälläisen ennakkoluuloja lisäävän uutisen julkaiseminen palvelee??
Ihmisoikeusrikoksista on uutisoitava. IS tosin huomauttaa että kuvia teloituksista ei täysin ole pystytty todistamaan aidoiksi. Isiksen, Boko Haramin ja al-Shabaabin teot ylipäätään ovat rikollisia, joten ne ovat kyllä itse vastuussa ennakkoluuloista, ei se joka niistä kertoo.