Jääkiekkojoukkue Jokerit otti kantaa tasa-arvon puolesta

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 4

Itä-Euroopan jääkiekkoliigassa KHL:ssä pelaava Jokerit otti sunnuntaina kotiottelussaan Helsingin Hartwall Areenalla kantaa tasa-arvon puolesta.

Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Lehti kertoo, että sunnuntaisessa Amur Habarovskia vastaan käydyssä ottelussa kentän yllä olevassa mediakuutiossa nähtiin ns. pusukamerassa suutelevia naispareja ja teksti we are all equal (suom. olemme kaikki tasa-arvoisia). Suutelevat naisparit olivat Ilta-Sanomien mukaan pääasiassa joukkueen huutosakkiin kuuluvia naisia, joiden kanssa oli etukäteen sovittu asiasta.

Etenkin Amerikasta tutulla pusukameralla poimitaan urheilukatsomosta pariskuntia kentän jättinäytöille - ja koetetaan usuttaa kuvaan päässyttä paria suutelemaan, tai ainakin vilkuttamaan kameralle.

Ilta-Sanomien mukaan Jokerien tiedottaja kertoo, että tempaus liittyi eduskunnassa perjantaina hyväksyttyyn tasa-arvoista avioliittolakia koskevaan kansalaisaloitteeseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ilta-Sanomien kommenttiosiossa Jokerien tempaus on saanut lukijoita ilmoittautumaan uusiksi joukkueen faneiksi - ja myös joitain ilmoittamaan, että Jokerien otteluissa käyminen loppuu tähän. Joku kommentoija olisi halunnut nähdä myös miespuolisia suutelemassa.

Ennen siirtymistään KHL:ään helsinkiläisjoukkue Jokerit pelasi Suomessa jääkiekon SM-liigassa.

Ilta-Sanomat: Jokerit otti kantaa homojen puolesta - cheerleaderit suukottelivat katsomossa

4 kommenttia

Toivottavasti kyseessä oli kenraaliharjoitus Jokereiden vierasoitteluissa toteutettavia vastaavia tempauksia varten! Ja siellä pelaajatkin voisivat mielellään osallistua. Saattaisi olla myös tehokas keino vastustajan pasmojen sekoittamiseen.
  • 2 / 4
  • lopettakaa
  • 2.12.2014, 17.36
Voisiko nää pusupelleilyt jo loppua.

Näissä pussailuissa ei ole yhtään mitään vallankumouksellista, ne nähdään nimenomaan pelkkinä heteroiden tempauksina, joita ei pidetä minään oikeana uhkana koska taustalla ei ole aitoa homoseksuaalista halua.

Ja pikkasen kyrsii nähdä miten samaan aikaan kun oma homoilu tuomitaan heterot voivat rauhassa esittää tälläisiä julkisia pussailuja samaa sukupuoltaolevien välillä ilman pelkoa, eikö se riitä että voivat muutenkin pussailla heterot toisiaan rauhassa.

Lisäksi varsinkin heteronaisten pusuttelut tuntuvat ratsastavan lesbojen seksuaalisuuden muuttamisella pelkäksi heteroäijien fetissiksi, tarkoituksenaan lähinnä nuolla heteroukkojen persettä.