Helsingin Sanominen mukaan 14 kansanedustajaa ei ole päättänyt tai ei kerro kantaansa avioliittolakiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1
Kesällä 2013 pride-kulkue sivuutti äänekkäästi eduskuntatalon. Perjantaina 28.11.2014 aiotaan pitää mielenilmaus eduskuntatalon edessä, juuri ennen eduskunnan äänestystä.

Perjantain äänestystilanne tulee olemaan täpärä. HS:n keräämien tietojen mukaan 99 kansanedustajaa on puolesta, 86 vastaan. 14 ei edelleenkään kerro tai ei tiedä kantaansa. HS on kerännyt tiedot puolueista, vaalikoneista ja ”muista lähteistä”.

Lisää kannattajia on tullut. Lenita Toivakka (kok) on puolesta, samoin Jukka Kärnä (sos). Myös selkeitä vastustajia on tullut lisää: Mika Lintilä (kesk) ja Arto Satonen (kok).

Monet eivät kerro kantaansa. Näitä ovat Jari Myllykoski (vas), Aila Paloniemi (kesk), Seppo Kääriäinen (kesk), Pertti Salolainen (kok), Sanna Lauslahti (kok) ja Marjo Matikainen-Kallström (kok). Myöskään Arja Juvosen (ps) äänestysaikeista ei ole tietoa. Hän on kertonut kannattavansa, mutta Timo Soini on kieltänyt sellaiset aikomukset.

Esim. Sanna Lauslahti on joutunut miettimään velvollisuuksiaan äänestäjiään kohtaan. Hän on vaalikoneessa ilmoittanut vastustavansa.

Avioliittoasia on muille kuin perussuomalaisille ns. omantunnonkysymys. Puolueella ei ole omaa linjaa, ja kansanedustajat joutuvat pohtimaan asiaa ”moraalisesti”. Kenen moraalia pohditaan: kansanedustajan, kansan vai homojen ja lesbojen moraalia? Asioihin on monia näkökulmia ja asiantuntijoita löytyy jokaisen näkemyksen taakse. Monissa politiikan ”keskeisissä” asioissa kansanedustajien on äänestettävä puolueen ottaman linjan mukaan. Sellaisia ovat esim. hallitusohjelman asiat.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.hs.fi/kotimaa/a1416806898002


1 kommenttia

  • 1 / 1
  • savolainen
  • 25.11.2014, 8.21
No Kääriäinen ainakin on vastaan äänestävä patakonservatiivi.