Irlannin "homosonni" pelastui

  • Uutinen
  • Sattumat
  • Sami Mollgren
Sonnikavereihin lehmien sijasta mieltyneen Benjy-sonnin pelastamiseksi kerättiin rahaa kampanjalla.

Benjy-sonni oli joutua teurastamolle, koska se mieltyi sonnikavereihin, eikä halunnut astua lehmiä. Sonnia uhkaava kohtalo tuli julkisuuteen, syntyi kampanja ja kerättyjen rahojen avulla sonni pääsee loppuelämäkseen englantilaiseen eläinten turvataloon.

Irlantilaisen maatilan isäntä piti Benjy-sonniaan hyödyttömänä, koska se ei ole siittänyt jälkeläisiä. Isäntä katsoi, että siihen sijoitetut rahat on saatava takaisin, ja oli jo lähettämässä sitä teuraaksi. Paikallislehteen kirjoitettu artikkeli kuitenkin synnytti pienimuotoisen kohun. Irlantilainen eläinoikeusjärjestö Aran ja homojen verkkosivusto TheGayUK perustivat rahankeruusivuston ja kampanjoivat asiasta sosiaalisessa mediassa #SAVEBENJY -hashtagilla.

Rahaa sonnin pelastamiseksi on tullut noin 12 000 euroa. Tuolla rahalla sonni saatettiin ostaa maanviljelijältä, ja ennen joulua eläin kuljetetaan uuteen kotiinsa.

Paikallislehteen sonnista jutun kirjoittanut Joanna McNicholas kuvailee sonnia BBC:lle: "Se näyttää jättiläislampaalta. Se on hyvin lempeä ja hiljainen."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sonnin pelastajajoukkoon kuului Simpsonit-tv-sarjan alkuperäisiin tuottajiin kuuluva Sam Simon. Hänen mukaansa olisi ollut kaksinkertainen tragedia, jos Benjy-sonni olisi kuollut homoseksuaalisuutensa vuoksi. Hänestä jo lihateollisuus itsessään on surullista. Vegaanina tunnettu Simon on aiemminkin lahjoittanut rahaa eläinten pelastamiseksi. Simon kärsii vakavasta syöpäsairaudesta.

TheGayUk: TheGayUK needs your help to save Benjy the Gay Bull from the Slaughterhouse
BBC: Benjy the gay bull saved from slaughter by Simpsons creator
Simpsonit-luoja pelastamassa homosonnia Irlannissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!