Euroopan nahka- ja fetissikerhojen vuosikokous 2016 Helsingissä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Mister Leather Europe -kilpailu vuonna 2012

Eurooppalaisten nahka- ja fetissikerhojen kattojärjestön vuoden 2016 vuosikokous ja Mr. Leather Europe -kilpailu järjestetään Helsingissä. ECMC (European confederation of motorcycle clubs) päätti asiasta lokakuun lopussa Amsterdamissa järjestetyssä vuosikokouksessaan. Kokouksen kanssa samaan aikaan Amsterdamissa järjestettiin "Leather Pride" -tapahtuma.

Vuoden 2015 vuosikokous järjestetään Wienissä, ja vuonna 2016 sen järjestää MSC Finland Helsingissä. Järjestön vuosikokous eli AGM pidetään joka vuosi loka-marraskuussa.

Syksyllä 2016 Helsinkiin odotetaan kokousviikonloppuna saapuvaksi arviolta 200-300 ulkomaista nahka- ja fetissikerhojen jäsentä ja virallista delegaattia. Kukin jäsenkerho lähettää kokoukseen korkeintaan neljän hengen delegaation, mutta yleensä matkaan lähtee myös suuri määrä kerhojen jäseniä juhlimaan ja tutustumaan kokousmaan "skeneen".

ECMC:n vuosikokous on järjestetty Helsingissä myös kerran aikaisemmin, vuonna 2004. Tuolloin pääjuhla pidettiin Helsingin Kaapelitehtaan Pannuhallissa.

ECMC on perustettu vuonna 1974 ja sen jäseninä on yli 40 eurooppalaista nahka-, fetissi- ja moottoripyöräklubia. Meneillään on 40 vuoden ikään ehtineen järjestön juhlavuosi. Juhlavuoden tapahtuman oli alkuaan määrä olla berliiniläisen ja sittemmin müncheniläisen kerhon järjestämä, mutta ne luopuivat järjestelyistä. Juhlavuoden tapahtuman pelasti lopulta Amsterdamin nahkakerho MC Amsterdam lähdettyään järjestäjäksi, apunaan Leatherclub Rooma.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mr. Leather Europe

Vuosikokousten yhteydessä valitaan perinteisesti vuoden Mr. Leather Europe. Ensimmäisen kerran kilpailu on järjestetty tiettävästi vuonna 1985, Tukholmassa. Alkuajoilta ei ole varmaa tietoa kilpailun säännöllisyydestä, mutta 1990-luvun puolivälistä lähtien Mr. Leather Europe on järjestetty vuosittain.

Osallistumiseen vaaditaan kotimaan Mister Leather -kilpailun voittaja.

Suomessa tittelin nimi on Mister Fetish Finland, mutta perinteisesti lähes kaikki kansainvälisen kisan osanottajat ovat pukeutumisessaan huomioineet mustan nahkan.

MSC Finland - Tom's Club

MSC Finland - Tom's Club on suomalainen fetissijärjestö mm. nahasta, kumista ja uniformuista kiinnostuneille miehille. Klubi järjestää kerran kuukaudessa dresscode-iltoja sekä muita teematapahtumia. Kesäisin kerho järjestää Finlandization-fetissitapahtuman. MSC on osa euroopanlaajuista ECMC-fetissiklubien yhteisöä.

Perinteisen mustan nahkan lisäksi fetissijärjestöjen piirissä on toimintaa myös muiden fetissien ympärillä. Tällaisia ovat esimerkiksi moottoripyöräilyyn ja armeijaan liittyvät fetissit, muut uniformut, kumiasusteet, työvaatteet, sadomasokismi sekä sidonta.

Suomessa on viime vuosina kehittynyt vilkas urheiluhenkinen fetissikulttuuri. MSC Finlandin piirissä järjestetään vuosittain useita erilaisia urheiluun ja urheiluvarusteisiin liittyviä fetissitapahtumia.

MSC Finland: ECMC:n vaikea juhlavuosi 2014

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!