Egypti: Homohäät-videolla esiintyneet miehet vankilaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Egyptissä on tuomittu kahdeksan miestä kolmen vuoden vankeustuomioihin heidän julkaistuaan internetissä "homohäät"-videon huhtikuussa. Video alkoi levitä netissä alkusyksystä, ja sen jälkeen julkisuudessa on vaadittu miesten henkilöllisyyksien paljastamista ja heidän surmaamistaan.

Videon aiheena ovat "homohäät", ja siinä nähdään kahden tummiin pukuihin sonnustautuneen miehen suutelevan, vaihtavan sormuksia ja leikkaavan kakkua Niilillä risteilevällä laivalla. Kaikkiaan videolla nähdyistä yhdeksästä miehestä on pidätettiin syyskuun alussa kahdeksan.

Syyttäjän mukaan video esittää homoseksuaalisen pariskunnan vihkiseremoniaa. Syyttäjä on aiemmin todennut videon suututtavan Jumalan. Videolla esiintyneitä miehiä syytettiin yllyttämisestä irstauteen ja yleisen moraalin loukkaamisesta.

Pidätetyt kiistävät syytteet, ja heidän puolustusasianajajansa mukaan miehet ovat syyttömiä. Yhden miehen kertoman mukaan video on kuvattu syntymäpäiväjuhlissa.

Asianajajan mukaan tuomari taipui julkisen mielipiteen edessä. Asianaja vetoaa myös siihen, että syytetyille tehdyt lääketieteelliset tutkimukset osoittavat, etteivät miehet ole harrastaneet homoseksuaalista seksiä. Egyptissä viranomaiset ovat pyrkineet tunnistamaan homoseksuaalisia miehiä nöyryyttävillä erityisillä "oikeuslääketieteellisillä peräaukon tutkimuksilla". Tutkimuksilla ei ole kuitenkaan yleisesti hyväksyttyä tieteellistä pohjaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kolmen vuoden vankeustuomion kärsittyään miehet joutuvat lisäksi kolmen vuoden mittaiseen poliisivalvontaan.

Homoseksuaalisuutta tai homoseksuaalisia suhteita ei ole sinänsä kielletty Egyptin lainsäädännössä, mutta maan lainsäädäntö mahdollistaa rangaistukset monien muiden moraalisäännösten perusteella. Käytännössä viranomaiset pyrkivät hajottamaan homoyhteisön. Viranomaiset järjestävät esimerkiksi ratsioita tilaisuuksiin, joissa homojen arvellaan kokoontuvan.

Vastaavanlainen tapaus johti huhtikuussa neljän miehen vankilatuomioon Egyptissä. Vuonna 2001 puolestaan pidätettiin 52 miestä ratsiassa homoyökerhoon, ja 23 sai vankilatuomion.

PinkNews: gypt: Eight men jailed over ´gay wedding´ video
Egypti: homohäät-videolla esiintyneet miehet oikeuteen irstailusta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!