Rooman pormestari ei aio perääntyä homoavioliittojen rekisteröintiasiassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Rooman pormestari ilmoitti perjantaina kieltäytyvänsä mitätöimästä ulkomailla avioituneiden samaa sukupuolta olevien parien rekisteröintejä. Rooman pormestari Ignazio Marino aikoo jatkossakin uhmata Italian sisäministerin Angelino Alfanon kieltoa ulkomailla solmittujen homoavioliittojen rekisteröimisestä.

Kaksi viikkoa sitten Marino rekisteröi Rooman kaupungintalolla 16 samaa sukupuolta olevan parin avioliittoa, jotka oli solmittu ulkomailla.

Marinon mukaan hän ei hyväksy määräystä mitätöimisestä, koska lain mukaan ulkomailla solmittuja avioliittoja "ei pidä rekisteröidä, jos rekisteröimisestä koituu vaaraa yleiselle järjestykselle".

- Rehellisesti sanoen en voi ymmärtää mitä vaaraa voisi aiheutua rakastuneesta parista, joka on vannonut rakkautensa valan, sanoi Marino.

Marino katsoo myös, että rekisteröintien mitätöinti olisi laiton ja toimi, vastoin Euroopan unionin periaatteita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rooman lisäksi myös esimerkiksi Milanossa, Bolognassa ja Napolissa pormestarit ovat hyväksyneet ulkomailla solmittujen samaa sukupuolta olevien avioliittojen rekisteröinnit.

Italialaisen homojärjestön Arcigayn johtaja Flavio Romani on ilmaissut arvostuksensa ja tukensa Marinolle ja samalla arvostellut Mattero Renzin hallitusta.

Italian lainsäädäntö ei tunnusta samaa homoavioliittoja tai samaa sukupuolta olevien rekisteröityjä parisuhteita.

Yle: Rooman pormestari kieltäytyy mitätöimästä homoliittoja
Yahoo News: Rome mayor refuses to back down over gay marriages
Rooman pormestari uhmasi lakia rekisteröimällä homoavioliittoja

1 kommenttia

Italiassa lainsäädäntön on aina ollut niin takapajuinen ja uskonto-valtio-pohjainen.

Roomalaisetkin uskoivat ihmisten eriarvoisuuteen, vapaisiin rooman kansalaisiin vs ei kansalaiset, orjat. Rooman laeissa hegemoitiin lähinnä miehiä (mihin vatikaani-ajattelukin yhä pohjaa), mutta naisilla ja lapsilla ei ollut juurikaan mitään oikeuksia rooman laeissa.

Roomalaisten miesten keskuudessa harrastettiin pederastiaa ja pedofiliaa.

Samaan aikaan kelteillä oli lait, joissa naisten, lasten ja vammaisten asemaa oli turvattu - jopa turvattiin biseksuaalin kanssa avioituneen naisen asemaa.

Eurooppalaisen demokratian pohja rakennettiin sitten uudelleen Ranskan Suuren Vallankumouksen myötä, kun uskonnot erotettiin valtiosta ja ihmisoikeudet sekä demokratia saatettiin käytäntöön.

Italia laahasi jäljessä monessa asiassa, mutta parannus on sielläkin väistämätöntä ... aika siivota mieshegemonia- ja uskontopölyjä.